Gündem

Otobüs seferleri durdu!

Son günlerde yaşanan olaylar sonrasında batı illerinde doğu kökenli vatandaşlara ve otobüs firmalarına yönelik saldırılar Batman’da yolcu taşımacılığı yapan firmaları seferlerini iptal etmek zorunda bıraktı.

Otobüs seferleri durdu!
09-09-2015 18:21

Batman Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki birçok firma batı illerinde otobüslerin taşlandığı ve saldırıya uğradığını gerekçe göstererek seferlerini iptal etti. Bilet satışlarını durduran firma yetkilileri, önceden sattıkları biletleri de ileri tarihlere erteledi. Farklı şehirlere yolculuk yapmak için önceden bilet alan birçok yolcu ise seferlerin iptal edilmesinden dolayı çantalarını otogarda emanete bırakıp evlerine dönmek zorunda kaldı. Türkiye'nin farklı birçok şehrinde doğu firmalarına ait otobüslere yönelik saldırıların artması nedeniyle Batı’ya giden araçlarına şoför bulamadıklarını belirten firma yetkilileri, şoförlerin can güvenlikleri nedeniyle çalışmadıklarını ve zor günler geçirdiklerini söyledi.

CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK

Batman’da faaliyet yürüten bir otobüs firması yetkilisi olan Selim Karataş, kendilerine yönelik yapılan saldırılar yüzünden sefere çıkamadıklarını ve kontak kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi. Yaşanan olayların bir an önce son bulması gerektiğini belirten Karataş: “Can güvenliğimiz yok. Hiçbir yolcumuzun can güvenliği yok. Bu olayların bedelini yolcularımız ve biz ödemek zorunda değiliz. Bizim can güvenliğimiz sağlanmalıdır. Akan kanın durdurulması lazım. Barışın sağlanması için yaptığımız bir tepki olarak kabul edilmeli. Dün Batman’a gelen araçlarımızın hiçbiri otogara girmedi. Hepsi direk sanayiye tamire gitti. Hepsi polis eşliğinde hareket ediyor.” dedi.

“BİLETLERİ İPTAL EDİYORUZ”

Yaşanan bu olaylar yüzünden Doğu ve Güneydoğu halkının tamamının mağdur olduğunu belirten Karataş: “Buraya gelen vatandaş eşyalarını bırakıp evine gidiyor. Bayram tatili için insanlar hazırlık yapıyor. Gitmek isteyen kişi çok, ancak insanlar gidemiyor. Birçok bileti iptal ediyoruz ya da erteliyoruz. Ne zaman gidecekleri de belli değil. İkinci bir karara kadar kontaklarımızı kapattık. Yolcularımıza ulaştık, durumu bildirdik. Bundan dolayı insanlar otogara gelmiyor. Barışın sağlanması için biz de elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bu durum bir an önce son bulsun.” diye konuştu. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER