Gündem

Tanrıseven, köylerde çözüm sürecini ve yeni anayasayı anlattı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Batman Milletvekili aday adayı Av. Yusuf Tanrıseven köyleri ziyaret ederek, çözüm süreci ve yeni anayasa ile ilgili vatandaşlara bilgi veriyor.

Tanrıseven, köylerde çözüm sürecini ve yeni anayasayı anlattı
19-03-2015 17:43

Kuyubaşı Köyünü ziyaret eden ve köylülerce büyük ilgi gören Tanrıseven, önümüzdeki dönemde görev alan meclisin tarihe geçeceğini söyledi. Tanrıseven: “Çünkü bu meclis çözüm sürecini nihayete erdirecek ve yeni anayasayı yapacak olan meclistir. Bu nedenle yeni meclisimizi çok önemli görevler bekliyor” dedi. 
Cumhuriyetle yaşıt olan Kürt sorununun AK Parti döneminde sona erdiğine işaret eden Tanrıseven: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sadece elini değil, gövdesini taşın altına koyarak bu sorunu bitirmiştir. Bu süreçte asimilasyon politikaları sona ermiş ve Kürtlerin gasp edilen hakları geri verilmiştir. Bugün artık ülkemizde bir Kürt sorunundan değil, Kürtlerin, Türklerin, Arapların ve toplumun tüm kesimlerinin ihtiyacını duyduğu eksiksiz bir demokrasinin uygulanmasının önündeki sorunlardan ve şiddetin ülke gündeminden çıkarılması için atılacak adımlardan söz edilebilir. Çözüm odaklı bu politikalar, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu döneminde de devam ettirilmektedir. Her ne kadar pek çok kez değişikliğe uğramışsa da darbe ürünü olan bir anayasayla ülkemiz yönetilmektedir. Yapılan değişiklikler yama yapmaktan öteye gidememiş ve ülkemizin yeni ve demokratik bir anayasa talebi gerçekleştirilememiştir. Bu anayasa artık yama tutmaz hale gelmiştir. Öte yandan darbe psikolojisiyle hazırlandığı için ülkenin ve insanımızın önünü açacak demokratik bir ruhla kaleme alınmamıştır. Bu nedenle ivedilikle insanımızın yeni ve demokratik bir anayasa talebinin karşılanması ve darbenin son kalıntılarının da tarih mezarlığına gömülmesi gerekmektedir” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER