Gündem

Uçar: Kürt ve Türk halkı kardeştir

Batman AK Parti İl Başkanı Diyaeddin Uçar, bazı başkan yardımcıları ve partililerle birlikte Hasankeyf’te vatandaşlarla buluştu.

Uçar: Kürt ve Türk halkı kardeştir
10-08-2015 19:15

Hasankeyf’te vatandaşlar ile bir araya gelen AK Parti Batman İl Başkanı Diyaeddin Uçar, son günlerde yaşanan üzücü olaylara değinerek ‘Kürt ve Türk halkı kardeş’ olduğunu söyledi. Uçar; “Kürt ve Türk halkları kardeştir. Kardeşliğimizin çimentosu İslam’dır. İnanç birliğimizdir. Türk ve Kürt kardeşlerin onlarca “Ortak Paydası” vardır ve bu paydalar bizim zenginliğimizdir. Ama en önemlisi aynı Allah’a, aynı Peygambere, aynı Kitaba inanmış olduğumuz gerçeğidir.” dedi.

KARDEŞLİĞE DAHA FAZLA İHTİYACIMIZ VAR

Çözüm Süreci’nin amacı bu kadim kardeşliğimizin yaşaması, daha binlerce yıl sürmesi ve Yeni Türkiye’yi birlikte inşa etmek olduğunu belirten Uçar: “Kardeşliğimizi ve bölgede barışı istemeyenler olacaktır. Güçlü Türkiye’yi istemeyenler yolumuza engeller koyacaklardır, buna hazırlıklıyız. Biz her şeye rağmen kardeşlik projemizi sürdürüp bölgeye ve ülkemize huzur getireceğiz. AK Parti’yle başlayan ‘Çözüm Süreci’ AK Parti’yle devam edecektir. Ortadoğu’nun kan gölüne döndüğü ve binlerce masumun öldüğü bu günlerde, kardeşliğe çok daha fazla ihtiyacımız vardır. İnsanın yaşama hakkı; tüm siyasi düşüncelerin üzerindedir. Şiddet, ölüm, terör kimseye fayda getirmez. Herkes sağduyulu olmalı ve provokasyonlara karşı uyanık olmalıyız.” şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER