Spor

Geleceğin yıldızları Petrolspor’da yetişiyor

Yedi branşta madalya rekoru kıran Batman Petrolsporlu gençler iki yılda 100’e yakın madalya kazandı.

Geleceğin yıldızları Petrolspor’da yetişiyor
24-08-2015 18:57

Batman Petrolspor amatör sporlara yaptığı büyük yatırımların meyvelerini topluyor. Batman Petrolspor çatısı altında yetişen genç sporcular ulusal ve uluslararası müsabakalarda aldıkları derecelerle göz dolduruyor. Amatör branşlarda elde ettiği başarılı sonuçlarla ismini sık sık duyuran Batman Petrolspor, atletizmden basketbola, güreşten, futbola, masa tenisinden, voleybol ve yüzmeye kadar tam yedi branşta önemli başarılara imza atıyor. Petrolsporlu sporcular son iki yılda yurtiçi ve yurtdışında yapılan müsabakalarda toplamda 100’e yakın altın, gümüş ve bronz madalya kazanarak hem Batman’ın hem de ülkemizin gururu oldular. Son olarak Sırbistan’ın Subotica şehrinde yapılan Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nda ikinci olan Doğan Kara, 24-28 Ağustos’ta Bosna-Hersek’te düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazandı. Batman Petrolsporlu milli güreşçi Sinan Sadak da 8-11 Ekim 2014 tarihleri arasında Ermenistan’ın başkenti Erivan’da yapılan ve 13 ülkenin katıldığı İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda 60 kiloda altın madalya kazanarak bir ilke imza atmıştı.

PETROLSPOR MADALYALARA AMBARGO KOYDU

Batman Petrolsporlu güreşçiler son iki yılda Türkiye’de yapılan çeşitli güreş şampiyonalarında 12 birincilik, üç ikincilik ve yedi üçüncülük kazandı. Milli takım kampında yedi güreşçi ile temsil edilen Batman Petrolspor, geçen yıl Gaziantep’te yapılan 11-13 ve 14-15 Yaş Grekoromen Türkiye Şampiyonası’nda takım halinde Türkiye ikincisi, 8-10 Mayıs 2015 tarihleri arasında Tokat’ta yapılan U-14 Yaş Serbest Türkiye Güreş Şampiyonası’nda ise Türkiye üçüncüsü oldu. Kadrosunda bulundurduğu toplam 400 atlet ile başarıdan başarıya koşan Batman Petrolspor Atletizm Takımı kupa ve madalyalara da ambargo koydu. Uluslararası turnuvalarda üç birincilik, bir ikincilik ve iki üçüncülük kazanan atletizm takımı, ulusal yarışmalarda iki birincilik, üç üçüncülük ve bir dördüncülük kazandı. Bölgesel ligin uzak ara en önde takımı olan Batman Petrolspor Atletizm Takımı dört bölgesel lig şampiyonluğu yaşarken, iki ikincilik ve bir de üçüncülük kazandı. Son iki yılda atletizm takımında yarışan sporcular bireysel olarak beş altın, bir gümüş ve dört bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazanırken, takım halinde sekiz altın, 17 gümüş ve 10 bronz madalyayla toplamda 35 madalya kazanarak bu alanda kırılması zor bir rekora da imza attılar. Haziran ayından İzmir’de gerçekleştirilen Naili Moran Türkiye Şampiyonasında kendi yaş kategorisinde 800 ve 1500 metrelerde Türkiye Şampiyonu olan Ferhat İlimen ile birlikte TAF Küçükler Kupası’nda uzun atlama ve yüksek atlama branşlarında Türkiye ikinciliği elde eden Ömer Bakır 2020 Olimpiyat Milli Takım kadrosuna alındılar.
Batman Petrolspor yerel voleybol, basketbol ve futbol liglerinde ise 2015 yılını tüm branşlarda şampiyon olarak kapattı. Petrolspor altyapısından yetişen 20 futbolcu bugün Türkiye’nin farklı kulüplerinde top koştururken, U-14, U-15, U-16, U-17, U-19 futbol takımları aldıkları centilmenlik kupaları ile Türkiye’ye Fair - Play konusunda örnek oldu.

EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Batman Petrolspor sporun yanı sıra bölge gençliğinin yükseköğrenim görmesini de destekliyor. Petrolspor çatısı altında aktif spor yaşantısını sürdüren 13 sporcu Batman Üniversitesi başta olmak üzere Türkiye’nin farklı üniversitelerine yerleştirildi.

BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI

Batmanlı gençlerin sporla buluşmasını sağlayan Batman Petrolspor şehri gelecekte sporda marka kent yapacak altyapı çalışmalarını da bütün hızıyla sürdürüyor. Amatör sporlara sağladığı büyük desteğin karşılığını bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda kazanılan şampiyonluklarla alan Petrolspor, geleceğin yıldızlarını yetiştiren bir okul olarak hem şehre hem de bölgeye hizmet veriyor.
Kulübün son yıllarda büyük başarılara imza attığını kaydeden Batman Petrolspor Kulüp Başkanı Gökhan Akın: “Özellikle Türkiye Petrolleri Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Besim Şişman’ın değerli katkıları ve destekleri sayesinde yıllardır binlerce genci spor ile buluşturuyor, onlara sıcak bir yuva olmanın gururunu yaşıyoruz. Önümüzdeki yıllarda kulübümüz bünyesinde yetişen sporcu sayısını daha da artırmayı planlıyoruz. Amacımız sporu sevdirmek ve sağlıklı bir neslin yetişmesine katkıda bulunmaktır.” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER