Gündem

Canlı kalkanlar serbest bırakıldı!

Sason’da operasyon bölgesine girdikleri gerekçesi ile gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan 26 kişi serbest bırakıldı.

Canlı kalkanlar serbest bırakıldı!
21-10-2015 11:39

21 Eylül tarihinde aralarında Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir, Gülistan Akel, Beşiri Belediye Eş Başkanı Mustafa Öztürk, İkiköprü Belediye Eş Başkanı Hidayet Tiryaki, Balpınar Belediye Eş Başkanı Gülcemal Gülistan Erdinç, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri ile DBP’li yöneticilerle birlikte 83 kişi gözaltına alınmıştı. Eş Başkan Sabri Özdemir serbest kalırken, mahkemeye sevk edilen 26 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarılmıştı. Batman M Tipi Cezaevi’nde tutulan Canlı Kalkanlar, 5 Ekim tarihinde kadınlar Sincan, erkekler ise Kırıkkale Cezaevine sürgün edilmişti. 

TAHLİYE SEVİNCİ YAŞANDI

Avukatların yaptığı itirazı değerlendiren mahkeme, canlı kalkanların tahliyesine karar verdi. Tahliye edilen 26 canlı kalkanın tahliye edildiği ve tutuksuz yargılanacakları öğrenildi. Canlı kalkanların tahliye edildiği haberini alan aileler ve vatandaşlarda büyük bir sevinç yaşandı. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER