Gündem

İşportacılar uyarıldı!

Bayram öncesi kentin birçok işlek caddesi üzerinde seyyar satıcılık yapanlar, Belediye Başkan Yardımcısı ve Zabıta Müdürü tarafından uyarıldı.

İşportacılar uyarıldı!
07-07-2015 18:28

Bayram öncesi kentin birçok işlek caddesi üzerinde seyyar satıcılık yapanlar, Belediye Başkan Yardımcısı ve Zabıta Müdürü tarafından uyarıldı. Belediye Başkanı Yardımcısı Nasır Taş ve Zabıta Müdürü Hakkı Ertuğrul, alınan karar gereği Gülistan Caddesi’nde seyyar satıcıların tezgah açamayacağını ve tezgahların kurulacak olan bayram pazarına bırakılması gerektiğini söyledi. Batman Belediye Başkan Yardımcısı Nasır Taş: “Gülistan Caddesi’nde kesinlikle aldığımız karar doğrultusunda seyyar satıcının girmesine izin vermeyiz. Seyyar satıcılara, Eski Mehtap Sineması’nda, 1.Cadde, 15. Cadde ve 16. Cadde'de ve Eski Belediye Ekmek Fabrikası’nın bulunduğu yere kadar izin verilmiştir. Gülistan Caddesi ve Diyarbakır Caddesi’nde duran işportacılar zorluk çıkardıkları taktirde cezai işlem uygulanacaktır. Esnafımız ve vatandaşlarımız bu durumdan çok rahatsız. Biz de zabıta ekiplerimizle seyyar satıcıları uyarıp onlara açtığımız alan üzerinde satışlarını yapmalarını söylüyoruz. Seyyar satıcıların durumlarını anlıyoruz ama esnafı da düşünmeleri lazım. Her bayramda işportacılar çıkıyor alana. Şehir dışından gelenler bile var.” dedi.

BELEDİYE İŞPORTACILARA YER TAHSİS ETMİŞTİR

Batman Esnaf Odaları Birliği Başkanı Talat Kara: “ Esnafımızın gözü bu 2 bayramdadır. Esnafımız bu bayramlarda bir şey yapamasa iflasın eşiğine gelir. Seyyar satıcıların belediyenin açtığı pazara gitmelerini istiyoruz. Belediye onlara yer tahsis etmiştir. Gülistan Caddesi esnafından da caddeye tezgah bırakmamalarını rica ediyorum.” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER