Gündem

Toğuç’tan, Petrol İş’e ziyaret

Petrol İş Sendikası Batman Şubesi’nde Başkan Mustafa Mesut Tekik’i ziyaret eden eski DEP Milletvekili Nizamettin Toğuç, ata topraklarına döndüğüm için çok mutlu olduğunu söyledi.

Toğuç’tan, Petrol İş’e ziyaret
14-05-2015 18:52

21 Yıl sonra Avrupa’dan doğduğu topraklara dönen eski DEP Milletvekili Nizamettin Toğuç, çeşitli ziyaretlerini sürdürmeye devam ediyor. Ziyaretleri kapsamında Petrol İş Batman Şubesi Başkanı Mustafa Mesut Tekik’i ziyaret eden Toğuç: “Doğduğum topraklara yeniden döndüğüm için çok mutluyum. Ancak aynı zamanda çok da hüzünlüyüm. Çünkü 21 yıl önce terk ettiğim topraklarda birlikte olduğum birçok arkadaşım, dostum ve akrabam ya cezaevlerinde, ya şehit oldu ya da hayatını kaybetti. Mutluluğumu tarif etmeme kelimeler yetmez. Eğer kanatlarım olsaydı mutluluktan uçardım. Artık Kürtler arasında birlik ve beraberlik var. Atalarımızın ve dedelerimizin söylemiş olduğu bir söz vardır; Eğer bir olmazsak, yok oluruz birer birer, diye. Kürtler arasında şuanda birlik ve beraberliğin oluşması beni çok mutlu ediyor. Zaten şuana kadar Kürdistan’ın 4 parçasında da siyasi bir statünün oluşmamış olması birlik ve beraberliğimizin olmayışındandı. Şuanda Kürdistan’ın 4 parçasında da Kürt halkı mücadelesini başarıya ulaştırmıştır. Bu da özgürlüğün yakın olduğunun işaretidir” dedi. 

“Onurları ile gittiler, onurları ile döndüler”

Eski DEP Milletvekili Nizamettin Toğuç’un Petrol İş Sendikasına gerçekleştirdiği ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Mustafa Mesut Tekik, Eski vekilimiz ve arkadaşları ülke topraklarından onurları ile gittiler ve onurları ile geri döndüklerini söyledi. Tekik: “Sayın vekilimiz ve diğer arkadaşlar, o dönemdeki baskı ve zulme boyun eğmedikleri için ülke topraklarından onurları ile gittiler ve onurları döndüler. Sürgün edilmiş Kürdistan halkının muazzam mücadelesi sonucunda kendi ülkesi ve topraklarına 21 yıl sonra yeniden dönmesi bizleri çok mutlu etti” dedi. | Hüseyin Sakar

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER