Gündem

Yeniden Vekalet dönemi!

İç İşleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir’in yerine yapılan seçim ile Demokratik Bölgeler Partisi Belediye Meclis Üyesi Hürriyet Kaytar Belediye Başkanlığını vekaleten yürütecek.

Yeniden Vekalet dönemi!
19-10-2015 18:46

Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir’in geçtiğimiz günlerde İç İşleri Bakanlığı tarafından, görevden uzaklaştırılmasının ardından AK Parti ve Demokratik Bölgeler Partisi Belediye Meclis üyeleri tarafından seçime gidildi. Belediye Konferans Salonu’nda yapılan Belediye Başkanlık seçimi için AK Parti Aday göstermezken, yapılan seçimde Demokratik Bölgeler Partisi’nden meclis üyesi olan Hürriyet Kaytar ilk iki tur seçimlerinde aranan üçte ikilik çoğunluk sağlanamadığı için üçüncü tur seçimlerinde 9 boş oya karşı 13 lehte oy ile yeni Belediye Başkanvekili olarak seçildi. AK Parti Belediye Meclis Üyeleri adına seçim öncesi Batman Belediyesi önünde basın açıklaması yapan İskan Yel, Batman Belediye Başkanı’nın geçici olarak, görevden uzaklaştırılması sonucu yapılacak olan başkanlık seçiminde parti kurullarında yaptıkları toplantı sonucunda aday göstermeme kararı aldıklarını söyledi. Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Yel: “Hiçbir dahilimizin olmadığı bu görevden alınma sonrasında belediye önünde kurulan platformda ve bir takım siyasi demeçlerde parti liderimize, yerel temsilcilerimize ve bize seçilmiş belediye meclis üyelerine karşı yapılan hakaretleri yadırgadığımızı ve kınadığımızı açıkça belirtiyoruz.” diye konuştu. 

ÖCALAN’IN KARDEŞİ DESTEK İÇİN GELDİ

Abdullah Öcalan’ın yeğeni Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan’da yapılan seçimi ve görevden uzaklaştırılan Sabri Özdemir’e destek için belediye binasına geldi. Öcalan, yapılan seçimin ardından Batman Milletvekili adayları Ayşe Acar Başaran, Kadir Tunç ve Mehmet Ali Aslan’la beraber belediye binasından ayrıldı. Yapılan seçimin ardından Belediye Başkan Vekillliğine seçilen Hürrüyet Kaytar, basın mensuplarına herhangi bir açıklamada bulunmadı. Seçimlerin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir ve 16 Belediye Meclis Üyesi Batman İdare Mahkemesine, karara itiraz dilekçesi verdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER