Gündem

Heronlar anız yakanları izlesin!

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, tarlaların bilinçli bir şekilde yakılarak, doğanın tahrip edildiğini, İl Tarım Müdürlüğü’ne anız yangınlarının Heronlarla izlenmesi için başvuruda bulunduklarını söyledi.

Heronlar anız yakanları izlesin!
01-07-2015 18:10

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, Tarım İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak, anız yakmalarının Heronlarla izlenmesini istedi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, anızın kesinlikle yakılarak temizlenmemesi gerektiğini belirterek: "Bu yöntem yasa dışı olduğu gibi, başta toprak olmak üzere doğal varlıklara zarar vermekte, ekonomik kayıplara neden olmaktadır.” dedi.

“BİR TÜRLÜ ÖNÜ KESİLEMİYOR”

Özellikle Batman’da yaz ayının başlamasıyla birlikte bir saatte 7 ayrı noktada anız yangınları yaşanmakta olduğunu vurgulayan Kavuş: “Yaşanan anız yangınlarıyla birlikte başta çevre ve doğa büyük zarar görmekte ve son birkaç yıldır yaptığımız çalışmalara karşı bir türlü anız yangınlarının önüne geçilemiyor. Özellikle tarlalarda çıkan yangınların bir kısmı dikkatsizlik sonucu meydana gelmekte, bir kısmı ise ikinci ürün elde edilsin diye yakılmakta. Yaşanan anız yangınların önüne geçilemiyor.” diye konuştu. Anız yakanların tespit edilip, haklarında cezai işlem yapılmasını istediklerini ve bu nedenle Tarım Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduklarını dile getiren Kavuş: “ÇKS sistemiyle tarlalar uydudan görüntüleniyor. Bu birinci alternatif. İkinci alternatif ise bu bölgelerde sık sık Heronlar havada geziyor. Güvenlik gerekçesiyle Heronlar görüntü alıyor. Bu görüntülerle anız yakanlar tespit edildiğinde bunlar hakkında yasal işlem yapılabilir.” şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER