Gündem

Yürüyüşe polis engeli!

Batman’da gerçekleştirilen operasyonlara tepki göstermek için yürüyüş yapmak isteyen HDP’li gruba polis müdahale etti.

Yürüyüşe polis engeli!
27-07-2015 19:03

Batman Belediyesi önünde bir araya gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü ve çok sayıda vatandaş Atatürk Parkına doğru yürümek isteyince polis müdahalesi ile karşılaştı. “Savaşa da barışa da hazırız” ve “Barış için direnelim, Onurlu Mücadele Barış Mücadelesidir” pankartlarının açıldığı yürüyüşe polis ekipleri izin vermeyerek müdahale etti. Aralarında HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, HDP İl Başkanı Abdulbari Karaağaç ve vatandaşların bulunduğu kalabalık gruba Emniyet Müdür Yardımcısı İrfan Çubukçu, izinsiz yürüyüşe son verilmesini ve grubun dağılması yönünde uyarıda bulundu. 

GÖRÜŞME YAPILIRKEN MÜDAHALE EDİLDİ

Batman Belediyesi önünde toplanan kalabalık grubun yürüyüşüne izin vermeyen ve geniş güvenlik önlemi alan polis, yürümek isteyen gruba Farabim Hastanesi önünde müdahalede bulundu. Kalabalık grup içerisinde bulunan HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi İl Eş Başkanları’ndan oluşan heyet Emniyet Müdür Yardımcısı ile görüşme yapmaya geldiği sırada TOMA’dan sıkılan tazyikli su nedeniyle ortam bir anda gerildi ve tartışma yaşandı. Yapılan görüşmeden de netice alınmayınca polis yürüyüş yapmak isteyen gruba müdahalede bulundu. Kalabalık grup ise müdahale sonrası ara sokaklara dağıldı. 

YAŞLI VATANDAŞLAR BİBER GAZINDAN ETKİLENDİ

Belediye önünden Atatürk Parkına kadar yürümek isteyen gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale eden polisin attığı biber gazından yoldan geçen yaşlı vatandaşlar da etkilendi. Yaşlı bir kadın ise polislerin yardımı ile biber gazı atılan alandan çıkarılmaya çalışıldı. 

BİBER GAZI HASTALARI DA ETKİLEDİ

Belediye yakınında bulunan Özel Faribim Hastanesi’nde tedavi gören bazı çocuk hastaların atılan biber gazlarından etkilenmesi üzerine aileleri ve hastane çalışanları polise tepki gösterdi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER