Gündem

Dünya Hasankeyf Günü kutlanacak

Mezopotamya Ekoloji Hareketi Batman ekolojistleri, 20 Eylül Dünya Hasankeyf Günü dolayısıyla Batman'da düzenleyecekleri etkinliklere katılım çağrısı yaptı.

Dünya Hasankeyf Günü kutlanacak
17-09-2015 18:40

Mezopotamya Ekoloji Hareketi Batman ekolojistleri, 20 Eylül Dünya Hasankeyf Günü'ne ilişkin SES Batman Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Ekoloji Meclisi Koordinasyon Üyesi İlham Kuyumcu, Hasankeyf ve doğaya yaşam veren Dicle Nehri'nin yok edilmesine karşı onlarca yıldır yürütülen mücadelenin Kürdistan'da yaşamı savunmak açısından özel bir yere sahip olduğunu ifade etti. Hasankeyf'te, yapımı devam eden Ilısu Barajı ve HES projelerine karşı kültürü, doğayı ve barışı savunan tüm ekolojistleri Hasankeyf'te buluşmaya çağıran Kuyumcu, 20 Eylül'de dünyanın birçok yerinde Hasankeyf için eylem ve etkinliklerin yapılacağını hatırlattı. 

KATLEDİLEN ÇOCUKLARIN UÇURTMALARI HASANKEYF'TE UÇURTULACAK

Batman Belediyesi Konferans Salonu'nda 19 Eylül saat 14:00'da Prof. Dr. Üstün Bilgen Reinart, HDP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Beyza Üstün, Gazeteci Yazar ve Ekoloji Aktivisti Özer Akdemir, Ekoloji Aktivisti Talat Çetinkaya'nın katılımıyla "Hasankeyf'i Sonsuza Taşıyalım" konulu paneli düzenleyeceklerini aktaran Kuyumcu, 20 Eylül'de de ‘Uçurtmanı al gel’ etkinliği yapacaklarını söyledi. Kuyumcu, Hasankeyf'te Mezopotamya Ekoloji Hareketi'ne bağlı örgütlenen il meclisleri olarak Kürdistan'da katledilen çocukların uçurtamadığı uçurtmaları göklerde dalgalandıracaklarını belirterek, katılım çağrısında bulundu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER