Gündem

Zana’dan Eş Başkanlara destek ziyareti

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, aralarında Batman Belediyesi Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel'in de bulunduğu 17 kişinin görevden uzaklaştırılmasından dolayı Batman Belediyesini ziyaret etti.

Zana’dan Eş Başkanlara destek ziyareti
27-10-2015 12:08

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, görevlerinden uzaklaştırılan Batman Belediye Eş Başkanları Gülistan Akel ve Sabri Özdemir'in de aralarında bulunduğu 17 meclis üyesini ziyaret etti. Leyla Zana, belediye hizmet binasında HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve HDP Batman Milletvekili adayları, DBP, HDP İl Eş Başkanları ve görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel ve Belediye Başkanvekili Hürriyet Kaytar ,Belediye Eş Başkan Yardımcısı Semra Güneş tarafından karşılandı. Belediye Başkanlığında ağırlanan Zana: "Halkımız her şeyi görüp duyuyor. Ne olup bittiğinin farkında ve her şeyi net bir şekilde değerlendiriyor. Maalesef aşırı güç, siyasal iktidarı sağırlaştırıp körleştirebiliyor, gerçeği görmemek için direniyor. Gerçek çıplak ve göz önündeyken zaman zaman algıları bilinçaltlarındaki yapmak istedikleri niyetleri neyse dillerine de sürçme şeklinde yansıyor. En son başbakanın biz zalimin yanında yer alacağız derken arkasında zaten yerlerini almışlardır" diye konuştu. 
‘BATMAN’IN TARİHİ DİRENİŞ TARİHİDİR’
Bölgenin bütün illerinde DBP'den ve HDP'den birer ya da ikişer eş başkanın içerde olduğunu söyleyen Zana: “Sadece Batman'a has bir uygulama değil, ama daha çok Batman'a yönelmişlerdir. Çünkü Batman'ın tarihi direniş tarihidir aynı zamanda. Özellikle Batman üzerinde durduklarını biliyoruz ama bütün illerde çalışabilecek kim varsa şuanda gözaltında ya da cezaevinde. 12 yıllık siyasal iktidara baktığımızda sürekli Kürt sorunuyla ilgili demokrasiyle ilgili erensel değerleri hayata geçirme çabası veren bir yapı olarak görüldü. Zaman zaman süreci kim bozdu soruları soruluyor. Biz de operasyon kararını kim verdiyse ve hayata geçirdiyse süreci bozan taraf kendileridir diyoruz" dedi.
‘NİYETLERİNİ DİL SÜRÇMELERİ ELE VERİYOR’
Halkın her şeyi görüp çok net bir şekilde değerlendirdiğini dile getiren Zana: "Maalesef ki aşırı güç siyasal iktidarları sağırlaştırabiliyor körleştirebiliyor, gerçeği görmeme de direnebiliyor. Gerçekler o kadar çıplak, göz önündeyken zaman zaman algıları, bilinçaltlarındaki yapmak istedikleri ve niyetleri dillerine de sürçme şeklinde yansıyor. En son başbakanın biz zalimin yanında yer alacağız derken zaten zalimin arkasında yerlerini almışlardır. Biz bunu Diyadin'de, Diyarbakır'da, Suruç'ta ve Ankara'da gördük. Göz yumulmamış olsaydı hesap sorulurdu, hesap sorulmamışsa zaten zalimin yanında yer aldığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.
‘İHANET EDEN SİLAH LOBİLERİNE TESLİM OLANLARDIR’
Sürekli çatışmalarla oyalayan bir sistemden söz ettiklerini belirten Zana, gündemi kendisinin belirlediğini halkın da bu gündemle uğraşmasını istediğini söyledi. Zana: "Kendileri gündem belirlerken bizleri de sürüklemek istiyorlar ama şunu gönül rahatlığı ile ifade edebilirim ki bugün halklarımız kendi gündemlerini belirleyecek güçte ve kapasitede. Her zeminde arkalarında sürükleyen değil tam tersine onları da doğruya çekme gibi bir pratiğin sahibiyiz. Umarız bu yanlıştan dönerler. İhanetçi diyorlar bence silah lobilerine teslim olanlar ihanetçidir. Kim ki silaha bu kadar sarılmışsa ve çözümü silahta görüyorsa halklarımıza ihanet edenler onlardır. Halklar var olacaktır ama siyasal iktidarlar geçicidir. Biz bunu 90'larda da gördük. Şunu çok iyi biliyoruz ki demokratik zemini kullanmamızdan ürküyorlar, bu ürkme, bu kaygı onları hırçınlaştırıyor" dedi.
‘HERKES KENDİ KİMLİĞİYLE BİRLİKTE YAŞAYACAK’
"Hiçbir zorba zorla, tüm kesimleri arkasına yürütememiştir” diyen Zana: “Bu coğrafya kendi kimliği ile bir partinin bayrağı altında seçimlere giriyor. Kendimi nasıl ifade edebilirim nasıl temsil edebilirim çabası içerisine girdi. Bu parti herkesin şemsiyesi haline geldi. Kimse erime kaygısı içerisine girmesin, halklara bizim gibi olun demiyoruz; herkes kendi kimliği ve kültürüyle birlikte yaşayacak. Bu ilkeler temelinde, bu parti buraya kadar geldi. İki yıllık bir parti tüm siyasi partileri huzursuz etmişse, demek ki önümüz açıktır. Umutlar büyüktür. Umutlar kalıcı hale gelecektir. İnanıyoruz, zulmün kalesi yıkılacaktır" diye konuştu.
‘20 YIL GEÇTİ DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMADI’
Leyla Zana'nın ardından görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel, Leyla Zana'ya ziyaretinde dolayı teşekkür ederek: "Bu coğrafya da bu halkın seçilmişleri halkın iradesi anlamında buna dönük sizin döneminizde belki de en an alıcı şekilde yaşadık. 20 küsur yıl geçti ama baktığımız zaman devletin aklı değişmedi. Hukuk devleti deniliyor bu yasalara, halka hükmeden yapılar, gruplar, şahsiyetler ne yazık ki her dönem kendi iktidarları ve güçlerinin devamı için halkı iradesini yok edilmesi, itilmesi, sindirilmesi adeta kendi kölesiymiş gibi bir uygulamayla kendi politikalarına devam ediyor. Ölümün kol gezdiği, devletin, iktidarların insanlara yaşam hakkı tanımadığı o dönemlerde dahi halkın cesaret göstererek sizi seçtiği dönemdeki gibi tarih tekerrür ediyor" diye kaydetti.
‘SEÇİLMİŞLERE MEMUR MUAMELESİ YAPMALARINI REDDEDİYORUZ’
Kürtlerin eski Kürtler olmadığını dile getiren Akel: "Özellikle yerel yönetimler alanında neredeyse 'Evet bugün seçildin ama sen benim memurumsun ben sana istediğimi yaparım, istediğim zamanda seni atarım, istediğim zaman çalıştırırım çalıştırmam üzerinden yazık ki bu hükümetin uygulamaya çalıştığı politikalardan biri. Ama bu halk eskisi gibi değil, tek başına çaresiz, ölen ya da tutuklanan bir halk değil. Türkiye halkları artık bu zulmü, bu zihniyeti kesinlikle reddediyor. Türkiye halkları olarak birlikte yaşamanın zeminini oluşturacağız. Halkın seçilmişleri olarak her türlü saldırı karşısında ayakta durmayı başaracağız, 1 Kasım da bu zaferin günü olacaktır" dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER