Gündem

Özdemir, suç duyurusunda bulundu

Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir sosyal medya üzerinden kendisini hedef alarak linç kampanyası yürüten kişiler hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Özdemir, suç duyurusunda bulundu
28-07-2015 18:41

Son günlerde ülke genelinde basın yayın kuruluşları ve sosyal medya üzerinden Halkların Demokratik Partisine (HDP) yönelik başlatılan hedef gösterme, iftira, karalama ve linç kampanyasının son hedefi Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir oldu. Önceki geceden başlayarak çeşitli sosyal medya hesaplarından hızla yayılan ve “HDP’li Batman Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir ve adamları şehirde kahveleri gezip halkı ayaklanmaya çağırıyor” twitleri atanlar hakkında Eşbaşkan Özdemir Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Avukatlarıyla birlikte adliyeye gelen Eşbaşkan Özdemir suç duyurusunu içeren dilekçeyi Cumhuriyet savcılığına teslim etti. 

‘LİNÇ KAMPANYASI ORGANİZE EDİLİYOR’

Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusu sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Eşbaşkan Özdemir son günlerde HDP’ye yönelik saldırılara dikkat çekerek: “Türkiye genelinde ve özellikle de Kürdistan şehirlerinde yapılmak istenen oyunlar, yeni bir siyasi soykırım süreci başlatılmak istendiği açık bir şekilde ortaya koyuyor. Belli bir merkezden belli odaklar tarafından adeta düğmeye basılarak, sosyal medya üzerinden özellikle biz seçilmişler hedef gösterilerek bir iftira ve linç kampanyasının hedefi haline getirilmek isteniyoruz. Biz de bu linç ve iftira kampanyasına karşı Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.” dedi. 

“İNADINA BARIŞ DİYORUZ”

Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir, sosyal medya hesapları üzerinden kendilerine yönelik başlatılan iftira ve karalama kampanyası hakkında suç duyurusunda bulundu. Kendilerini hedef gösterenlere yönelik suç duyurusu dilekçesini savcılığa teslim ettiklerini dile getiren Eşbaşkan Özdemir: “Suç duyurumuzun gereğinin yapılacağını umut ediyoruz. Tabi hassas bir süreçten geçiyoruz. Kürdistan genelinde bir sürü gözaltı var. Alakalı, alakasız insanlar gözaltına alınarak sindirilmek isteniyor. Halkın demokratik müdafaa, savunma protesto hakkını elinden almaya çalışıyor şu anki polis yetkilileri. Dün akşam çok masumane bir şekilde yapmak istediğimiz barışı talep eden basın açıklamamıza dahi tahammül edemeyerek konuşmamıza izin vermeden halkın üzerine tazyikli su sıkarak ve gaz bombaları atarak halkı dağıtma yolunu seçmiştir. Polis dün gece orantısız güç kullanmıştır. Biz bu tür baskıları kınıyoruz, lanetliyoruz ve barışa olan arzumuzu ve özlememizi buradan haykırıyoruz. Barışa inanıyor ve barışın kazanacağını biliyoruz. Bunun da ancak halkımız demokratik tepkilerini ortaya koyarak elde edeceğimizi bildiğimiz için de bütün halkımıza buradan tekrardan çağrıda bulunmak istiyorum; demokratik tepkimizi ortaya koyalım, savaşı istemiyoruz. Biz bu ülkeye hep beraber barışı getireceğiz ve buna inanıyoruz. Savaş çığırtkanlığını yapan insanların inadına barış diyoruz, biz onlara inat bu barışı sağlayacağız.” şeklinde konuştu. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER