Gündem

600 GRAM RAMAZAN PİDESİ 2 TL

Batman kent merkezinde maddi durumu düşük olan vatandaşlar için bazı hayırseverlerin başlattığı askıda ekmek dönemine talebin artması bekleniyor.

600 GRAM RAMAZAN PİDESİ 2 TL
17-06-2015 19:14

Yavuz Selim Mahallesi Özgürlük Bulvarı üzerinde bulanan Lezzet Ekmek fırınına hayırsever vatandaşlar tarafından bırakılan askıda ekmeklere talep her geçen gün artıyor. Maddi durumu düşük olan vatandaşların fırına gelip ihtiyaçları kadar ekmeği askıdan aldığını belirten fırın işletmecisi Mehmet Tahir: “Yavuz Selim Mahallesi’nde maddi durumu düşük olan birçok vatandaş bulunuyor. Eğitim durumu yüksek ve hayır işlemek isteyen bazı vatandaşlarımız gelip böyle bir çalışma yapmak istedi. Ben de olumlu karşıladım. Hayırseverler imkanları ölçüsünde askıya ekmek bırakıyorlar. İhtiyaç sahipleri de gelip bu ekmeklerden alıyorlar. Bunların dışında bazı hayırseverler de kendi belirlemiş oldukları ihtiyaç sahiplerine bizden almış oldukları ekmek fişlerini veriyor. Onlarda ekmek ihtiyacını fiş karşılığında gelip alabiliyorlar.” dedi. 

“İŞÇİLİK VE MALİYETLER DAHA UCUZ”

Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer edinen Ramazan Pidesi’nin Batman’da Fırıncılar Derneği’nin aldığı karar gereği 2 TL’den satılacağını belirten Lezzet Ekmek Fırını İşletmecisi Mehmet Tahir: “Son zamanlarda ulusal basında sıkça gündeme gelen ramazan pidesi bölgemizde daha uygun fiyata satılacak. Batman’da 300 gram Ramazan Pidesi 1 TL’den, 600 gram Ramazan Pidesi ise 2 TL’den fırınlarda satılacak. Bölgemizde hem un fiyatları hem de işçilik daha ucuz olduğu için pide fiyatları daha uyguna geliyor.” dedi. 

FIRIN GÜNDE İKİ KEZ YAKILACAK

Yaz sıcaklarının artması ve Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi nedeni ile fırıncılar iftarda ve sahurda ekmek üretimi yapacaklarını söyledi. Fırıncı Mehmet Tahir: “Havaların ısınması ve Ramazan ayının yaza denk gelmesi yüzünden fırınlarımızı günde iki kez yakacağız. İftar ve sahur vaktinde ekmek üretimi yapacağız.” şeklinde konuştu. | Hüseyin Sakar

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER