Gündem

BÜ, Avusturalya’da gururla temsil edildi

Avusturalya’da yapılan SCU ve Huawei Eğitim Zirvesi 2015’e Batman Üniversitesi adına katılım sağlayan Sistem Çözümleri Mühendisi Hafzullah İş, eğitime damga vurarak Batman’ı en iyi şekilde temsil etti.

BÜ, Avusturalya’da gururla temsil edildi
14-09-2015 18:32

Batman Üniversitesi Avustralya'da düzenlenen SCU ve Huawei Eğitim Zirvesi 2015 etkinliğinde Sistem Çözümleri Mühendisi Hafzullah İş tarafından temsil edildi. SCU ve Huawei işbirliğiyle düzenlenen Akıllı Eğitim Ekosistemleri’nin gelişiminin tartışıldığı Eğitim Zirvesi 2015 etkinliği, 3-5 Eylül 2015 tarihlerinde Queensland, Gold Coast Avustralya’da gerçekleştirildi. Türkiye’den de 7 üniversitenin katıldığı etkinlikte Batman Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından temsil edildi. 

EĞİTİME İLGİ BÜYÜKTÜ        

Herkesin her an faydalanmasına açık hayat boyu eğitimi temel alan sanal kampüs ortamlarının örneklerinin incelendiği etkinlikte, yeni nesil sanal kampüsler arasında sınıf, materyal ve eğitimlerin dijital yollarla paylaşılması ve bireyin kişisel yapısına uyumlu eğitim materyallerinin geliştirilmesini temel alan yeni rol modellerinin anlatıldığı belirtildi. Sanal ortamda eğitimin temelini oluşturacak eğitim materyalleri ve sınıf ortamlarının oluşturulması için belirli standartların geliştirilmesi gerektiği hususunda görüş birliği ortaya çıktığını belirten Hafzullah İş, Avustralya East Coast, Singapur, Çin ve Yeni Zellanda’da kampüsleri bulunan Southern Cross Üniversitesinin bu kampüsleri coğrafik mesafelerden bağımsız olarak birleştirme fikrine dayalı olarak geliştirmiş olduğu bilişim tabanlı sanal sınıf sistemlerinde testler yapıldığını söyledi. İş, kampüsteki sistemlerin geliştirilmesi için yapılması gerekenlerin konuşmacılar tarafından dile getirildiğini söyledi. 

BATMAN’IN GURURU OLDU

Avusturalya’da düzenlenen SCU ve Huawei Eğitim Zirvesi 2015 etkinliğine katılan Batman Üniversitesi Sistem Çözümleri Mühendisi Hafzullah İş, yeni nesil eğitimin bireyin yer, zaman ve ortamdan bağımsız olarak gelişimini temel alacağını söyledi. Konu ile ilgili yaptığı açıklamada İş: “Tamamen bilişim tabanlı sistemlerin kullanılacağı akıllı sınıf ve sanal kampüslerde; coğrafya, kültür ve geleneklerden bağımsız bilimsel eğitim modeline dönüşümünü içeren uluslararası ilişkisel materyal paylaşımına dayalı olacaktır. Bilgisayar kullanımına dayanan yeni eğitim modeli dil ve coğrafyadan bağımsız olarak herkese her an hayat boyu gelişim imkanı tanıyacaktır.” diye konuştu. 

EĞİTİMDE SANAL DEVRİ

Üniversitemize ve öğrencilerimize ileri eğitim modellerini kazandırmak için sabırsızlandıklarını belirten Sistem Çözümleri Mühendisi Hafzullah İş: “Sanal sınıflara istediğiniz an katılabilecek, eğitimcinizi seçebilecek ve en önemlisi dersin içeriğine göre sizin için en uygun olan dinleme, okuma ya da interaktif öğrenmeye dayalı herhangi bir modelini seçebileceksiniz. Dersinizi bilgisayarınızdan, tabletinizden ya da telefonunuzdan takip edebileceksiniz. Bu yeni nesil eğitim modellerinde öğrenci-aile-eğitimci interaktif olarak etkileşim içerisinde bulunabilecektir. Bunu daha net ifade etmek gerekirse; insanlığın bilgi birikimi bilişim temelli eğitim rol modelleri ile bireylerin parmaklarının ucunda olacaktır. Daha akıllı, daha donanımlı ve daha ileri bir dünyayı hedef alan bu rol modelleri özellikle bizim coğrafyamızı olumlu yönde çok etkileyecektir.” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER