Gündem

Batman'da polise bombalı saldırı!

Batman’da Özel Harekat Polislerini taşıyan zırhlı araca, menfeze yerleştirilen tahrip gücü yüksek patlayıcı ile saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 Özel Harekat Polisi ve 1 sivil vatandaş hayatını kaybetti.

Batman'da polise bombalı saldırı!
30-09-2015 18:44

Batman’ın Kozluk İlçesi Samanyolu Köyü mevkiinde menfeze yerleştirilen patlayıcının Özel Harekat Polislerini taşıyan zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 1 Özel Harekat Polisi şehit oldu, 3 polis yaralandı. Saldırıda ağır yaralanan sivil 1 vatandaş ise kaldırıldığı özel hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

PATLAYICI ÖNCEDEN TUZAKLANDI

Kozluk yolu üzerinde menfeze önceden yerleştirildiği belirlenen tahrip gücü yüksek patlayıcı zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlama esnasında polis aracı ile aynı yönde gitmekte olan seyir halindeki bir kamyonet ve bir minibüs içerisinde bulunan sivil vatandaşlarda yaralandı. 

1 ÖZEL HAREKAT POLİSİ ŞEHİT OLDU, 3’Ü YARALANDI

Tahrip gücü yüksek patlayıcının patlatılması sonucu Özel Harekat Polisi Nedim Erbay şehit olurken, E.G., Ş.K. ve İ.C. isimli polisler yaralandı. Yaralı Özel Harekat Polisleri Batman Bölge Devlet Hastanesi ve Batman’daki özel hastanelerde tedavi altına alındı. 

1 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Bombalı saldırıda yaralanan 5 sivil vatandaştan durumu ağır olan Hamdullah Aydın’ın tedavi gördüğü hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybettiği öğrenildi. Diğer 4 sivil vatandaşın ise tedavilerinin devam ettiği belirtildi. 

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI

Kozluk yolu Samanyolu Köyü mevkiinde meydana gelen bombalı saldırı sonrasında, saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için Özel Harekat Polisleri ve Jandarma ekipleri tarafından geniş çaplı operasyon başlatıldığı öğrenildi. 

ŞEHİT İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Önceki gün akşam saat 18:30 sıralarında devriye görevinden döndükleri belirtilen Özel Harekat Polislerini taşıyan zırhlı polis aracına yönelik olarak düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Nedim Erbay isimli Özel Harekat Polisi için Batman Emniyet Müdürlüğü’nde cenaze töreni düzenlendi. Şehit polise son görevlerini yerine getirmek isteyen silah arkadaşları Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirilen şehit Erbay’ın Türk Bayrağına sarılı cenazesini omuzlarında taşıdı. Özel Harekat Polisi Nedim Erbay için düzenlenen cenaze törenine şehidin eşi Kadriye Erbay, çocukları İlknur Erbay ve Muhammed Egehan Erbay, Batman Valisi Azmi Çelik, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, polis memurları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

VALİ ÇELİK ŞEHİT AİLESİNİ TESELLİ ETMEYE ÇALIŞTI

Şehit Polis için Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen tören alanına gelen Batman Valisi Azmi Çelik, Şehit Özel Harekat Polisi Nedim Erbay’ın eşi ve çocuklarını teselli etmeye çalıştı. Cenaze töreninde şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından konuşan İl Emniyet Müdürü Necati Denizci: “Dün gerçekleştirilen haince saldırı teşkilatımızın gözünü korkutamayacak, aksine bu kutsal vatana olan bağlılığımızı arttıracaktır. Bugün olduğu gibi yarın da devletimizin bekası, ülkemizin birlik ve beraberliği için meslektaşlarım canları pahasına mücadelesine devam edeceklerdir. Şehidimize ve hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve kahraman meslektaşlarıma sabır ve başsağlığı, yaralı meslektaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Kahraman şehidimizin ruhu şad olsun.” dedi. 

CENAZE DUALAR EŞLİĞİNDE TAŞINDI

Batman İl Müftüsü Mahmut Erin’in helallik istemesi ve duaları sonrasında Şehit Özel Harekat Polisi Nedim Erbay’ın cenazesi mesai arkadaşları tarafından omuzlanarak cenaze aracına dualar eşliğinde götürüldü. Erbay’ın cenazesi Batman’dan havayolu ile memleketi Manisa’ya gönderildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER