Gündem

4’üncü vekil için itiraz edilecek

7 Haziran seçimlerinden Batman’da resmi kayıtlara göre 191 bin 995 oy alarak büyük başarı elde eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) çok az farkla kaçan dördüncü milletvekili için İl Seçim Kuruluna itirazda bulunacak.

4’üncü vekil için itiraz edilecek
08-06-2015 18:55

7 Haziran seçimlerinden Batman’da resmi kayıtlara göre 191 bin 995 oy alarak büyük başarı elde eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) çok az farkla kaçan dördüncü milletvekili için İl Seçim Kuruluna itirazda bulunacak. İtiraz nedeninin ise bazı oylarının başka partilere yazıldığını iddiası olduğu belirtildi. 

OYLAR MHP HANESİNE YAZILDI

 

 

HDP Batman İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç, ellerindeki tutanaklara rağmen, kimi sandıklarda oylarının diğer partilere yazılması sonucu kentten 4'üncü milletvekilini çıkarmalarının önüne geçilmesine karşı YSK'ya itirazda bulunacaklarını belirtti. İddiaya göre sandıklarda yaşanan oy kaymaları nedeniyle HDP’nin oyları başka partilere yazıldı. Büyük kaymaların yaşandığı sandıkların başında ise 1321 ve 1347 nolu sandıkların olduğu belirtildi. HDP'nin 1321 nolu sandıktan aldığı 269 oyun MHP'nin hanesine yazıldığını ve 1347 nolu sandıktan alınan 263 oyun tamamının ise yok sayılarak partinin hanesine 0 (sıfır) yazıldığını iddia eden Karağaç, başta bu 2 sandık olmak üzere yaklaşık 10 sandıkta HDP'nin oyları AKP'ye kaydırıldı ve yapılan bu hataların düzeltilmesi için HDP Batman İl Örgütü tarafından İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunacağı belirtildi. HDP Batman İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç, kentte seçimin galibi ve başarılı olan partinin kendileri olduğunu söyleyerek: “Başta bu başarının kahramanı olan tüm arkadaşlarımıza ve halkımıza teşekkür ediyoruz. Halkımızın bu emeği karşısında oylarımızın kaydırılması bizi üzmüştür. Bu yanlışlık ve varsa oyunun düzeltilerek boşa çıkarmak adına tüm hukuki girişimlerimizde bulunacağız. İlk olarak İl Seçim Kurulu'na bizde belgeli olan tutanaklar ile birlikte itirazımızı yapacağız. Bu itirazım kabul edilmesi takdirinde 4'üncü milletvekilimizi de Meclis'e göndereceğiz.” dedi. HDP'nin bugün İl Seçim Kurulu'na bu 2 sandıkta yapılan kaymalar nedeniyle itirazda bulunması bekleniyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER