Gündem

İşkur bin 575 kişi daha alacak!

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) toplam bütçesi 14 milyon TL olan yeni bir istihdam projesini daha hayata geçiriyor.

İşkur bin 575 kişi daha alacak!
14-10-2015 18:56

İşkur tarafından geçtiğimiz günlerde başvurusu alınan 2 bin kişinin Batman ve ilçelerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edileceği Toplum Yararına Çalışma Programına (TYÇP) ilave olarak bin 575 kişiyi daha istihdam edeceği belirtildi. Toplamda 3 bin 575 kişinin 9 Kasım’a kadar iş başı yapacağı TYÇP programı hakkında bilgi veren İşkur Batman Müdürü Besim Eviz: “Toplum yararına programlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak amacıyla tüm projelerin başvurularını iş ve meslek danışmanı arkadaşlarımız aracılığı ile 15 Ekim - 25 Ekim tarihleri arasında Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde veya [email protected] adresi üzerinde elektronik ortamda yapılabilir.” dedi.

PROJELERE BAŞVURU ŞARTLARI

Kuruma kayıtlı işsiz olmak, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamak, öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç); okur-yazar, ilköğretim veya lise mezunu olmak, erkeklerde 30-65 yaş kadınlarda ise 25-45 yaş arasında olmak, kamuda herhangi bir ad altında maaş vb. gelire sahip olmayan katılımcıların faydalanacağı şekilde şartların istendiği belirtildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER