Gündem

STK’lardan ‘Barış’ çağrısı

Batman’da faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşları (STK)’lar, yaşanan ölümlerin son bulması, barış ve huzur ortamının tesisi için bir araya geldi.

STK’lardan ‘Barış’ çağrısı
27-08-2015 18:43

Batman’da faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşları (STK)’lar, yaşanan ölümlerin son bulması, barış ve huzur ortamının tesisi için bir araya geldi. Eczacılar Odası Konferans Salonu’nda bir araya gelen sivil dinamikler, mutlak suretle çözüm ve barış diyalogunun hayata geçirilmesi çağrısında bulundu. Sendikalar, meslek odaları, dernek, vakıf ve sivil kurum temsilcilerinin bir araya geldiği ‘Batman Barış İnisiyatifi’ yerelden genele barış ve diyalog kanallarının yeniden açılması yönünde çağrıda bulundu. İnisiyatif, toplantı öncesi bir divan teşekküllü oluşturdu. Divana, Baro Başkanı Ahmet Sevim, Sağlık-Sen Şube Başkanı Zahir Seven, Mazlum Der Şube Başkanı Hasan Argünağa, Kamer Vakfı’dan Nezahat Kapucu ve Petrol-İş’ten Mustafa Tekik seçildi.

BARIŞ İÇİN TÜM YOLLAR DENENECEK!

İnisiyatif sözcüsü SES Şube Başkanı Mustafa Yurtsever, silaha ve ölümlere karşı duracak her türlü fikrin, bu toplantıda beyan edilmesi yönünde fikir beyanında bulundu. Divan heyeti, tüm katılımcılardan, yaşanan olayların değerlendirilmesi, çatışmaların sona ermesi yönünde fikir sundu. Gerçekleşen toplantıda, basın ve kitle araçlarıyla batı kamuoyuna barış çağrıları yapılması, yerelden genele basın açıklamaları, yürüyüşler, açlık grevleri ve çeşitli eylemselliklerin hayata geçirilmesi yönünde fikirler beyan edildi. Toplantıya ilişkin genel değerlendirme ve sonuç bildirgesinin ise daha sonradan kamuoyuna sunulacağı belirtilirken, toplantı geç saatlere kadar sürdü.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER