Gündem

Barış mitinginde patlama 95 ölü!

Ankara'da düzenlenmek istenen Barış Mitingi öncesi, mitinge katılacakların toplandığı yerde iki ayrı patlama meydana geldi. Patlamalarda 95 kişi yaşamını yitirdi. Olayda 48'i ağır 246 kişi yaralandı.

Barış mitinginde patlama 95 ölü!
11-10-2015 18:46

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, Ankara'da meydana gelen patlama sonucu 95 kişinin hayatını kaybettiği, 48'i yoğun bakımda olmak üzere 246 kişinin de hastanedeki tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Açıklamada ayrıca saldırıda hayatını kaybeden 76 kişinin de isimleri verildi.

Türkiye hafta sonu Cumhuriyet tarihinin en kanlı, en kalleş terör saldırısıyla sarsıldı. Başkent Ankara’da barış mitingi için toplanan kalabalığın içinde iki canlı bomba art arda kendini patlattı. Kan gölüne dönen Ankara tren garının önündeki katliamda 95 kişi yaşamını yitirdi.

BATMAN’DAN DA KATILIM OLMUŞTU!

Batman’dan da Eğitim Sen, SES, TMMOB ve TTB’den katılım sağlanan Ankara’daki barış mitinginde Batman heyetinin patlama sırasında henüz olay yerine yetişmemiş olduğu bilgisi alındı. Ancak Batman nüfusuna kayıtlı 3 kişinin yaşanan patlamada hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Esnaf kepenk kapattı!

Ankara’da yaşanan bombalı saldırıları protesto etmek için Batman esnafı kepenk kapattı. 
Emek Platformu tarafından Ankara Sıhhiye Meydanı’nda yapılması planlanan Barış Mitingi öncesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda 95 kişinin ölümü ve yüzlerce kişinin de yaralanması sonrasında olayı protesto etmek ve kınamak için dün Batman’da esnaf kepenk kapattı. Kent genelinde kepenk açmayan esnaf tepkisini bu şekilde dile getirdiğini belirtti. 

Polisten yoğun güvenlik!

Ankara’da yaşanan bombalı saldırı sonrasında polis Batman’da yoğun güvenlik önlemi aldı. 95 kişinin ölümüne yüzlercesinin de yaralanmasına neden olan patlama sonrasında Batman’da güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkaran Emniyet Müdürlüğü Dörtyol Kavşağı’nda ve Basın Kavşağı’nda yoğun güvenlik önlemi aldı. 

Göstericilere polis müdahalesi!

 

Esnafın kepenk açmayarak protesto ettiği Ankara’daki bombalı saldırı sonrasında hayalet kente dönen Batman’da zaman zaman gergin anlar yaşandı. 10-15 yaşlarındaki gençlerin Belediye Kavşağı’nda demiryolu geçidi üstünde lastik yakmak istemesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri toplanan göstericileri dağıttı. Demiryolu geçidindeki lastikleri de toplayan polis ekipleri daha sonra olay yerinden uzaklaştı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER