Gündem

“Halkın iradesine darbe gerçekleştirildi”

Batman Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, Gülistan Akel ve 16 Belediye Meclis üyesi, İç İşleri Bakanlığı tarafından özyönetim ilan edilmesi gerekçe gösterilerek görevden uzaklaştırıldı.

“Halkın iradesine darbe gerçekleştirildi”
15-10-2015 18:49

Görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir, AKP Hükümeti’nin Batman halkının iradesine bir darbe gerçekleştirdiğini söyleyerek: “Alınan bu kararı tanımıyoruz. Ancak ve ancak Batman halkı seçim ile sandıkta bizi görevden alırsa biz bu kararın başımızın üstünde yeri var deriz ve bu karara saygı gösteririz. Atanmış bir Hiç İşleri Bakanı, İç İşleri demiyorum arkadaşlar bilerek Hiç İşleri Bakanı seçilmiş insanları görevden alamaz.” ifadelerinde bulundu. 

“KÜRDİSTAN HALKINA TOPYEKÜN SAVAŞ İLAN EDİLMİŞTİR”

İç İşleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Batman Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, görevden uzaklaştırılması ile ilgili belediye önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, HDP Batman Milletvekili Adayı Kadir Tunç, Siirt Belediyesi Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Özdemir konuşmasında: “AKP Hükümeti’nin 7 Haziran hezimetinden sonra Kürdistan halklarına topyekün bir savaş ilan etmiştir. Dün de Batman halkının iradesine bir darbe gerçekleştirmiştir. Daha önceden tutuklanan 26 arkadaşımız, seçilmişlerimiz gözaltına alınarak, cezaevine konularak ve tekrardan cezalandırılarak sürgün edilmişti. Aslında biz o gün Batman halkı olarak demokratik tepkimizi en üst seviyede vermiş olabilseydik belki bu darbeye de cüret edemezlerdi. Bu bizim bir eksikliğimizdir ve özeleştirisini veriyoruz. Ankara’da yüze yakın kişinin katledilmesi ile ilgili açıklamayı yaparken sırıtan Hiç İşleri Bakanı’nın Türkiye halklarında istifası beklenirken, kalkıp bu halkın seçilmişlerini görevden alma cüretini göstermiştir. Bu, halkın iradesine bir darbedir ve bu halk da bunun cevabını elbet tekrar geri verecektir.” şeklinde konuştu. 

CHP'Lİ ADAY DESTEK VERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Batman 1. Sıra Milletvekili Adayı Mansur Obut da görevden uzaklaştırılan Eş Başkan Sabri Özdemir'e destek için belediye önüne geldi. Yapılan açıklamaların ardından toplanan yüzlerce kişilik grup olaysız bir şekilde dağıldı.

GÖREVDEN ALINANLAR ŞÖYLE;

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamın da 15 Ağustos tarihinde Bağlar Mahallesi’nde  “Özyönetim” ilanının  “PKK”  ve “KCK”nin talimatı doğrultusunda yapıldığı ve “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” iddiası ile Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir, Gülistan Akel’in yanı sıra 16 meclis üyesi görevden uzaklaştırdı. Görevden alınan meclis üyelerinin isimleri ise şöyle; M. Ali Nasıroğlu, Bayram Demir, Gülten Tangüder, Hamide Çelik, Hülya Baltaş, Vildan Ergül Tileği, Necmi Dilmac, Sabahat Acar, Nevaf Taş, Zehra Gönül, Mehmet Kara, Burhan Şat, Nasır Taş, M. Hakki İpek, Ayhan Sevim, Ufuk Bulut, ile Balpınar Belde Belediyesi Eş Başkanı Gülcemal Erdinç, İl Genel Meclis Başkanı Emine Aslan, İl Genel Meclis üyeleri; Şükrü Aslan, Mehmet Salih Altun’un geçici olarak görevden uzaklaştırdıkları belirtildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER