Gündem

Barış günü kan döküldü!

Batman’da devriye görevi yapan sivil polis aracına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 Komiser şehit oldu, 1 polis ve 1 sivil vatandaş yaralandı. Cumhuriyet Mahallesi'nde çıkan çatışmada ise saldırganlardan olduğu belirtilen bir kişi öldürüldü.

Barış günü kan döküldü!
01-09-2015 19:42

Cudi Mahallesi (Yavuz Selim) Özgürlük Bulvarı üzerinde saat 15:45 sıralarında devriye görevi sırasında sivil polislerin içinde olduğu otomobile kimliği belirsiz kişi yada kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Sivil polis aracında bulanan Komiser Burhan G. ağır bir şekilde yaralı olarak kaldırıldığı özel hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Polis Memuru Mustafa Ö. ve yoldan geçmekte olan B.G. isimli vatandaş silahlı saldırıda yaralandı. Olay yerinden kaçan saldırganların yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatılırken, polisler ve sivil vatandaş özel bir hastanede tedavi altına alındı. Dakikalarca kurşun sıkıldığı iddia edilen olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri 40'ın üzerinde boş kovan tespit etti. 

SALDIRGANLAR İKİNCİ ÇATIŞMAYA GİRDİ

Cudi Mahallesi Özgürlük Bulvarı demiryolu geçidi üzerinde yaşanan ilk çatışmadan sonra olay yerinden kaçmaya çalışan kimliği öğrenilemeyen saldırganlar polis tarafından Cumhuriyet Mahallesine kadar takip edildi. Polis ve saldırganlar arasında yaşanan ikinci silahlı çatışmada saldırganlardan biri öldürülürken, biri de yaralı olarak yakalandı. 

ACİL KAN ANONSU YAPILDI

Silahlı saldırı sonrasında ağır bir şekilde yaralanan Komiser Burhan G. için polis telsizlerinden acil kan anonsu yapıldı. Anons sonrasında birçok polis, meslektaşlarına kan vermek için hastaneye akın etti.

BARIŞ MİTİNGİ İPTAL EDİLDİ

Öte yandan Halkların Demokratik Partisi tarafından düzenlenmesi planlanan 1 Eylül Dünya Barış Günü Mitingi, Batman Valiliğinin aldığı karar ile iptal edildi. İptal edilen miting ile ilgili açıklama yapan HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli: "Polislere yönelik olarak gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu Batman Valiliği'nden 'Barış Mitingi'nin iptal edildiği bizlere iletildi. Bizlerde konuya ilişkin miting alanına gelen vatandaşlara mitingin iptal edildiğini duyurduk" dedi. | Hüseyin Sakar

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER