Gündem

HDP’NİN ZAFER KUTLAMALARI

7 Haziran’da yapılan milletvekili genel seçimlerinde yüzde 10’luk seçim barajını geçen ve 80 milletvekili çıkaran Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin Batman’daki seçim kutlamaları için on binlerce kişi Newroz alanında bir araya geldi.

HDP’NİN ZAFER KUTLAMALARI
09-06-2015 18:14

7'den 70'e binlerce vatandaşın seçim kutlaması için bir araya geldiği ve araçları ile şehir turu attığı seçim kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Atılan şehir turunun ardından Newroz Alanı'nda toplanan vatandaşlar saat 17:00’da başlayan kutlamalardan sonra gece geç saatlere kadar araçları ile şehir turu atarak sevinç gösterisi yaptı. Uzun araç konvoylarının yanı sıra birçok vatandaş da evlerinin balkon ve pencerelerine çıkarak kutlama izleyip destek verdi. Seçim zaferini kutlamak için Newroz alanına gelen vatandaşlar HDP ve DBP il teşkilatları tarafından alınan yoğun güvenlik önlemlerinden geçerek alana alındı. 

'7 HAZİRAN SEÇİMLERİ 4 PARÇA KÜRDİSTAN'I BİRLEŞTİRDİ'

Batman’da büyük bir oy oranı ile meclise 3 milletvekili gönderme başarısı gösteren Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin seçim kutlamaları otogar yanındaki Newroz Alanı’nda yapıldı. HDP’nin yeni Milletvekilleri burada halk ile bir araya gelerek birer konuşma yaptı. HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, halkın AKP'ye büyük bir ders verdiğini belirterek 7 Haziran seçimlerinin 4 parça Kürdistan'ı birleştirdiğini söyledi. HDP'nin yeni Milletvekili Saadet Becerikli de, halka teşekkürlerini sunduktan sonra mücadelelerinin yeni başladığını belirterek Abdullah Öcalan'ı özgürleştirene kadar mücadelelerini en üst safhada sürdüreceklerinin altını çizdi. 

'ÖCALAN'IN PROJEYİ YARATTI HALK DA KABUL ETTİ'

Milletvekili Ali Atalan ise Kobanê direnişinin ve mücadelesinin Ortadoğu için demokrasi ve özgürlük kapısını açtığını belirterek HDP'nin de bu kapıdan içeriye girdiğini söyledi. HDP'nin başarısının milletvekillerinin değil halkın olduğunu ifade ederek halkı kutlayan Atalan: "Bu başarının en büyük mimarı Abdullah Öcalan’dır. Yeni yaşamı, demokrasi, özgürlük ve insanlık projesini Abdullah Öcalan yarattı ve sizler de bunu kabul ettiniz onayladınız. Dışarıdan ne şekilde getirdikleri bilinmeyen ve nasıl bir oyun yaptıkları öğrenilemeyen AKP'nin yurt dışından getirdiği oylar burada dağıtılmış olmasaydı, bugün burada Batman halkı AKP'yi sıfıra getirmişti." dedi. Konuşmalar sonrasında Batman’daki yerel sanatçıların verdiği konser ile Newroz Alanı’ndaki kutlamalar sona ererken vatandaşların şehir turu gece geç saatlere kadar devam etti. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER