Gündem

“Kendi güvenliğimizi sağlayacağız”

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde meydana gelen bombalı saldırıyı kınamak için Atatürk Parkı önünde bir araya gelen kalabalık kitle patlamada hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu afişin etrafına mum yakarak andı.

“Kendi güvenliğimizi sağlayacağız”
23-07-2015 18:55

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi tarafından Suruç’taki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 32 kişiyi anmak için organize edilen anma etkinliğine patlamada yaralanan HDP Çorum İl Eş Başkanı Özlem Tunç, HDP Batman Milletvekilleri, Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, HDP ve DBP İl Yöneticileri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Hayatını kaybedenler için saygı duruşunun ardından konuşan HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, Suruç’taki barbar ve vahşi katliamı lanetlediklerini söyledi. Yaşanan vahşice saldırının tesadüf olmadığını söyleyen Atalan, saldırının organize bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi. Çözüm Süreci’nin durdurulduğunu ve hükümetin çözüm masasını devirdiğini belirten Atalan: “Hükümet yetkilileri çözüm sürecini ve İmralı Heyetini tanımadığını beyan etmiştir. Hükümet bu katliamın, Diyarbakır’daki, Ağrı’daki ve diğer katliamların sorumlusudur. Eğer hükümet Barış Sürecini durdurmasaydı ve süreci sabote etmeseydi ne bu katliam yaşanırdı ne de IŞİD Kürt halkı üzerinde bu katliamları yapamazdı. Onların amacı halkımızın ve HDP’nin bu topraklardaki başarısını durdurmaktır. Herkes bilsin ki bu halk daha da güçlenerek özgürlük yürüyüşüne devam edecektir. Bizler bu katliamda hayatını kaybeden idealist gençlerimizi asla unutmayacağız. Onların ideallerini bizler sürdüreceğiz.” dedi. Dem-Genç adına konuşan Hasan Yağız ise Kürdistan sokaklarında kendi güvenliklerini sağlamak için gençlere çağrıda bulundu. 

“MÜCADELEYİ BÜYÜTEREK SÜRDÜRECEĞİZ”

Suruç’ta yaşanan vahşi katliamı protesto etmek ve lanetlemek için Atatürk Parkı önünde önceki akşam saat 20:30’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde anma etkinliği düzenlendi. Yapılan anma etkinliğinde Dem-Genç üyeleri adına basın açıklaması yapan Nagihan Aydın: “Suruç’ta düzenlenen saldırının tecavüzcü barbar IŞİD çeteleri tarafından yapıldığı ilk bilgiler arasındadır. Faşist IŞİD çeteleri Kürt halkının kazanımlarına verilen eşitlik özgürlük mücadelesinin yarattığı enternasyonalist ruha planlı ve organize bir şekilde saldırılarını sürdürmektedirler. Bu saldırılar daha önce HDP Diyarbakır seçim mitinginde, Adana ve Mersin İl Başkanlıkları’nda, Kobane’de ve şimdi de Suruç’ta vücut bulmuştur. Suruç’ta bir gece konaklamak zorunda kalan bu gençlerin 20 Temmuz’daki geçişlerine izin verilmemesi ile ilgili basın açıklaması yaptıkları sırada bu vahşi saldırının hedefi olmaları düşündürücüdür. Basın açıklaması sırasında hiçbir güvenlik önleminin alınmaması da sorgulanması geren diğer bir husustur. SGDF’li gençlere yapılan saldırı Türkiye ve Kürdistan gençliğine yapılmış bir saldırıdır. SGDF’li gençlerin Kobane’nin inşası için başlattıkları mücadeleyi büyüterek sürdüreceğiz.” dedi. 

7 Haziran seçimlerinde HDP 4. Sıra Milletvekili Adayı ve Dem-Genç adına konuşan Hasan Yağız, Suruç saldırısı ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Yağız açıklamasında: “Halkımıza yönelik olarak IŞİD çeteleri tarafından katliamlar yapılıyor. Sokaklarımızda, mahallelerimizde, şehirlerimizde, bölgemizde ve bütün Kürdistan’da kendi güvenliğimizi almaya ve kendi güvenliğimizi sağlamaya ve bu yönde bütün gençlerimizi parti binamıza davet ederek örgütlenmeye davet ediyoruz.” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER