Gündem

“Sivil darbeyi tanımıyoruz”

Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanları Kamuran Yüksek ve Emine Ayna, İçişleri Bakanlığı'nın onayı ile görevden uzaklaştırılan Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Beşiri İlçe Belediye Başkanı Mustafa Öztürk, İkiköprü Belde Belediye Başkanı Osman Karabulut İGM ve Belediye Meclis Üyeleri için Batman'da destek mitingi gerçekleştirdi.

“Sivil darbeyi tanımıyoruz”
18-10-2015 18:43

Belediye hizmet binası önünde gerçekleştirilen mitingte konuşan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, alınan kararı tanımadıklarını söyledi. Belediye Başkanlığı’nın valiliğe veya AK Parti'li meclis üyelerine verilmesini kabul etmeyeceklerini belirten Yüksek: “Şuana kadar 18 Eş Belediye Başkanımız tutuklanıp cezaevine gönderildi. 23 tanesi görevden alınmış durumda Batman’da Sabri Özdemir ve Gülistan Akel arkadaşımız aralarında bulunmakta. Bu bir savaş hali ve sivil darbe halidir. Belediyeleri halkımızın elinden alıp eğer hile ile valiliğe veya AKP'ye teslim etmeye çalışırsanız and olsun ki onların ayağı bu belediyenin kapısından içeriye girmeyecektir. Buna bu halk müsaade etmeyecek. Ne emekle ne bedellerle bu mevkileri kazandığımızı biliyoruz. Buralar bu halkın mevzileridir, bu halk buralara sahip çıkacaktır. Batman'dan şu mesajı vermek için bir araya geldik; bütün il Eş Başkanlarımız burada. Bu sivil darbeyi tanımıyoruz. Yoksa karşınızda daha fazla direniş göreceksiniz, daha fazla mücadele göreceksiniz, buna asla boyun eğmeyeceğiz ve bunu kabul etmeyeceğiz. Tutuklanmış Belediye Başkanlarımızı encümenlerimizi ve bütün arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın diyoruz. Batman’dan inşallah 1 Kasımda 4’te 4 yapacaktır." dedi.

ANKARA’DAN YÖNETİLMEK İSTEMİYORUZ

Özerklik istediklerini belirten Yüksek: "Biz artık Ankara'dan yönetilmek istemiyoruz, tekçi otoriter bir rejim altında yaşamak istemiyoruz. Bizde kendi topraklarımızda özgürce yaşamak istiyoruz. Her halk gibi her millet gibi, her topluluk gibi. Türk'ün ne kadar buna hakkı varsa Kürt'ün de buna o kadar hakkı var. Biz özerkliği ve öz yönetimi sadece Kürtler için istemiyoruz. Bütün Türkiye toplumu için istiyoruz, bütün Ortadoğu halkları için istiyoruz." dedi. Özerkliğin tanımını ve kapsamı hakkında da bilgi veren Yüksek: "Demokratik özerklik yıllardır parti programımızda olan bir projedir. Nasıl olacak bu; Türkiye artık Ankara'dan değil, bölgelerden yönetilsin demektir. Bölge parlamentoları olsun demektir. Amed Bölge Parlamentosu da olsun, Dersim Bölge Parlamentosu da olsun, Serhat Bölge Parlamentosu da olsun demektir, Marmara Bölgesi Parlamentosu da olsun, İç Anadolu'da, Ege'de demektir. Artık yerelden yönetilelim, sadece bölgeler de değil, her kent kendi kendini yönetsin, kentle de sınırlı değil, her mahalle kendi kendini yönetecek düzeyde, yerel demokrasiyi derinleştirmek istiyoruz." diye konuştu. DBP'li Diyarbakır, Van, Mardin, Tunceli, Iğdır, Ağrı, Şırnak, Bitlis, Siirt, Hakkari, Yenişehir, Sur, Bağlar, Kayapınar, Bismil Belediye Eş Başkanları da mitinge katılarak destek verdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER