Spor

Velioğlu, İran WUSHU Federasyon Başkanıyla görüştü

Türkiye WUSHU Federasyonu Doğu Güneydoğu Genel Koordinatörü ve Batman Spor Akademisi Kurucu Başkanı Abdulaziz Velioğlu resmi temaslarda bulunmak için İran’daydı.

Velioğlu, İran WUSHU Federasyon Başkanıyla görüştü
23-06-2015 18:06

İran WUSHU federasyonu davetlisi olarak İran’ın Başkenti Tahran’a bir çalışma ziyareti yapan Türkiye WUSHU Federasyonu Doğu Güneydoğu genel koordinatörü ve Batman Spor Akademisi Kurucu Başkanı Abdulaziz Velioğlu İran WUSHU federasyon Başkanı Dr. Ali Necat ile İran ve Türkiye başta olmak üzere bölge ülkelerinde WUSHU sporunun dostluk ve kardeşliğin geliştirilmesi için neler yapılabileceği üzerinde fikir alışverişinde bulundular.  İran’a gerçekleşen çalışma ziyaretinde Velioğlu ayrıca İran TOA Federasyon Başkanı ile de bir görüşme yaptı.

“FEDERASYONUMUZA DESTEK ARTIYOR”

İran ziyaretinin oldukça faydalı geçtiğini belirten Velioğlu, komşu ülke İran’ı 3. Balkan WUSHU Şampiyonasına davet etti. Bir hafta süren İran ziyaretimiz oldukça faydalı geçti diyen Türkiye WUSHU Federasyonu Doğu Güneydoğu Genel Koordinatörü Abdulaziz Velioğlu; “Kardeş ve komşu ülke Federasyon Başkanı Dr. Ali Necat ile oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmemizde İtalya’da 2016 yılında 3.’sü yapılacak olan Balkan WUSHU Şampiyonasına kendilerini davet ettik. Bilindiği gibi Rusya Federasyonu etkisinde olan ve başörtülü sporculara ambargo koyan Avrupa WUSHU Federasyonuna alternatif olarak Türkiye WUSHU Federasyonu’nun rehberliğinde kurduğumuz Balkan WUSHU Federasyonuna İtalya ve Fransa dahil olmak üzere tüm balkan ülkeleri katılım sağlamıştı. Bu katılıma komşu kardeş ülkeleri de dahil etmek için yaptığımız ziyaretlerden olumlu sonuç aldık. Azerbaycan, İran ve Kuzey Irak önümüzdeki yıl yapılacak olan 3. Balkan WUSHU Şampiyonasına bize destek vererek katılacaklarını açıkladılar. Tabi spor dostluk ve kardeşlik bağlarımızın daha da güçlenmesine vesile olmakta. Bu amaçla yaptığımız çalışma ziyaretlerinde fırsat buldukça İran’ın Tahran ili dışında diğer illerindeki spor kulüplerini ziyaret ettik, yöneticileri ile görüştük. Bu çalışma ziyaretimde oldukça duygulandığım anlar oldu. Geçen yıl 2.’sini yaptığımız Uluslar arası Hasankeyf WUSHU Dostluk Şampiyonası afişleri spor salonlarını süslemekteydi. Görüştüğümüz yöneticiler Hasankeyf WUSHU Dostluk Şampiyonasını unutamadıklarını bize ifade ettiler.” şeklinde konuştu.  

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER