Gündem

“İblis bile ölüden uzak durur”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü 1 Kasım erken genel seçimler öncesi Esentepe Konukevi’nde Batman Milletvekili Adaylarını tanıttı.

“İblis bile ölüden uzak durur”
07-10-2015 19:29

1 Kasım’da yapılacak olan erken genel seçim öncesi HDP Batman Milletvekillerini, aday tanıtım toplantısı yaparak tanıttı. Toplantıya HDP Batman Milletvekili adayları 1. sıra adayı Ayşe Acar Başaran, 3. sıra adayı Saadet Becerekli, 4. Sıra adayı Av. Kadir Tunç katılırken, 2. sıra milletvekili adayı M. Ali Aslan İzmir’de süren seçim çalışmaları nedeniyle katılmadı. Toplantıya Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir ve HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç ve bazı partililer de katıldı. Türkiye’de yaşanan son gelişmelerin kaygı verici olduğunu belirten Saadet Becerekli, Türkiye’nin böyle devam etmesi durumunda toparlanması zor olan bir sürece gireceğini söyledi. Becerekli 1 Kasım seçimlerinde Batman’da 4’te 4 yapacaklarını da iddia ederek, Türkiye’nin bir kişinin hırsı için bu duruma geldiğini sözlerine ekledi. Özellikle ulusal basında ve görsel medya üzerinde iktidarın yoğun bir baskısı olduğunu belirten Becerikli: “Sayın Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın bu konu ile ilgili olarak yaptığı bir açıklama vardı. “Özellikle ulusal gazeteler ve görsel medyanın genel yayın yönetmenlerinin hükümet tarafından aranarak tehdit edilmişler. Hiçbir şekilde HDP’yi medyaya çıkarmayacaksınız ve HDP’nin haberlerine yer vermeyeceksiniz” yönünde bir açıklama yapıldı. Bir süre önce de ulusal bir TV kanalında program sunucusu çok açık bir şekilde ifade etti; “HDP’yi ekranlara çıkaramıyoruz” demişti. Üzerlerinde sürekli bir baskı ve tehdit var bu yüzden çıkaramıyor HDP’yi yayınlarına.” dedi.

“1 KASIM’DA BİR ŞEY DEĞİŞMEYECEK!”

Halk üzerinde bir baskı politikasının yürütüldüğünü belirten HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ise IŞİD’in yaptığı uygulamaların Kürtler üzerinde uygulandığını söyleyerek: “Yaşananlar 7 Haziranda HDP’nin barajı aşması ile yaşanmaya başlandı. Çok şey yapıldı ve yaşandı. En son Şırnak’ta bir kişinin zırhlı aracın arkasına bağlanılıp sürüklenmesi gündeme geldi. Bunlar bir bütün olarak düşünüldüğünde bir halk üzerinde baskı politikanın uygulandığını görebiliriz. İnsanlar için manevi değeri olan şeylere saldırılar olmaya başlandı. Nasıl ki IŞİD Rojava’da bir konsept uyguladı işkence yaptı, kafa kesti, kadınlara tecavüz etti, mezarlıklar bombalandı, camiler bombalandı. Şuanda AKP’nin uyguladığı konsept de IŞİD konseptinin aynıdır. Yapılanlar artık savaş hukukuna da uymayan uygulamalar. Savaş varsa bile bunun bir hukuku olur, çerçevesi olur. İnsanlar provoke edilmek için her şey yapılıyor. İnsanların cenazeleri ve mezarlıklarına saldırılar yapılıyor. Ölülere bile işkence yapılıyor. Bizim dinimizde ölülere işkence yapılması günah sayılır. İblis bile ölüden artık uzak durur. Şuan ki AKP zihniyeti özellikle ölüler üzerinden bir politika yürütüyor. Mezarlara saldırı yapılarak tarihimizi yok etmek istiyor. Maalesef şuanda ülkede özgür bir basın yok. Basına yoğun bir saldırı var. Muhalif bir açıklama yapan herkes hemen paralel olarak veya terör olarak damgalanıyor. Ülkede esasında bir OHAL durumu var. AKP’nin yaptığı bütün teröristçe eylemlerini, saldırılarını örtbas etmek adına özgür basını susturmak için bir politika sergilediğini hep birlikte görüyoruz.” diye konuştu. HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç ise 7 Haziran seçimlerinde aldıkları yüzde 13 oy oranın kendileri için baraj olduğunu ifade ederek: “Seçim barajı yüzde 10 ama biz kendimize yüzde 13’ü hedef olarak belirledik. Biz bu hedefimizi aşacağımıza inanıyoruz.”dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER