Gündem

DEDAŞ, çalışmalarını tamamladı

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Batman İl Müdürlüğü tarafından Silvan yolu üzerinde bulunan Sanayi Sitesi'nde başlatılan yeni enerji hattının çekilmesi, ışıklandırma ve sayaçların iş yerlerinin dışına çıkarılması çalışmalarını tamamlandı.

DEDAŞ, çalışmalarını tamamladı
29-04-2015 18:51

Dicle EDAŞ ekipleri, öncelikle Silvan yolu üzerindeki Sanayi Sitesi ek bloklarının bulunduğu alanda enerji hatlarını yeniledi. Yeni bir enerji hattı çekilen ek Sanayi Sitesi'nde ayrıca ışıklandırma çalışması yapan DEDAŞ Ekipleri, iş yerlerindeki sayaçlar ise daha rahat okunabilmeleri için dışarıya çıkarıldı. Sanayi esnafıyla karşılıklı iyi niyet çerçevesinde çalışma yürüttüklerini dile getiren Dicle EDAŞ Batman İl Müdürü Murat Dursun: "Ek Sanayi Sitesi'ndeki iş yerlerinin gün geçtikçe artması nedeniyle enerji konusunda bazı sıkıntılar vardı. Esnafın talebi doğrultusunda bölgeye yeni bir enerji hattı çektik. Sanayi bölgesinin tamamını da ışıklandırdık. Daha sonra ihtiyaç duyulan yerlere trafo kurmayı da amaçlıyoruz" dedi.

“Sayaçlar mevzuat gereği dışarıda olmalı”

Batman Ek Sanayi Sitesi’nde DEDAŞ tarafından yapılan çalışmalar sona erdi. Sanayi Sitesi'nde yapılan çalışmalarda iş yerlerindeki sayaçları dışarı çıkardıklarını ifade eden Dicle EDAŞ Batman İl Müdürü Murat Dursun, esnafa bu konudaki olumlu yaklaşımları nedeniyle teşekkür etti. Dursun: "Bundan sonra sayaç kontrolü, sayaç okuma ve açma-kesme gibi durumlarda esnaflarımız artık rahatsız olmayacak. Sayaç okumak için iş yerlerine girerek esnaflarımızı rahatsız etmeyeceğiz" diye konuştu.

DİĞER SANAYİ SİTELERİNDE DE ÇALIŞMA YAPILACAK

Diğer sanayi sitelerinde de benzer çalışmalar yapacaklarını belirten Dursun, temel amaçlarının tüm abonelere sağlıklı ve kesintisiz enerji sağlamak olduğunu kaydetti. Dursun, çalışma yapılacak diğer yerlerdeki esnafa da seslenerek: "Sayaçların dışarı çıkarılması mevzuat gereğidir ve esnafa ek bir yük getirmiyor. Esnafımız bu konuda yanlış bir algıya kapılmasın. Bu nedenle aynı duyarlılık ve iyi niyeti, diğer esnaflardan da bekliyoruz" diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER