Gündem

“Kimsenin suyunu kesmedik”

Batman Belediyesi BASKİ Müdürü Bedirhan Güneş, 85 bin abonelerinin bulunduğunu ve yüzde 35’inden su parasının tahakkuk edildiğini söyledi.

“Kimsenin suyunu kesmedik”
09-06-2015 18:16

Batman Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Bedirhan Güneş, 85 bin abonenin bulunduğu Batman’da halka verilen suyun ancak yüzde 35’ni tahakkuk ettiklerini ve bugüne kadar hiçbir abonenin suyunun kesilmediğini ifade etti. Güneş, bazı vatandaşlar su borcu ödemelerini yılda bir ya da iki yılda bir yaparken düzenli bir şekilde su borcu ödemesini yapanların ağırlıklı olduğunu aktardı. Güneş: “Elimizden gelse halkımıza bedava su verirdik. Zaten tahakkuk edilen su parası da kuyularda kullandığımız elektrik parasına gidiyor. Bugüne kadar Batman’da meskenlerde kullanılan su abonelerinin suyu kesilmemiştir. Ancak bu yıl oluşturduğumuz kaçak su ekibi ile özellikle halı yıkama, oto yıkama ve bahçe ile tarla sulaması yapan kişilere yönelik bir çalışma yapacağız. Bahçe sulaması için kullanılan su ile uğradığımız maddi zarar, sebze ve meyveden kazanılan paradan daha fazladır. Ayrıca borcu 10 bin TL dolayında ve sanayi amaçlı su kullanan abonelerin suyunun kesilmesi planlanıyor. 10 bin TL ile başlayacak olan bu rakam kademeli olarak aşağı çekilecek. Kaçak su ekibimizin çalışmaları sonrasında kaçak su kullandığı tespit edilenlere önce uyarı verilecek. Kaçak su kullanmaya devam ederse meskenler için 110 TL, inşaatlarda ve ticari yerlerde ise bu rakamlar 10 Bin TL’ye kadar çıkacaktır.” dedi. 

3’ÜNCÜ KÖPRÜ HAZIRLIKLARI YAPILIYOR

Batman’da yapılması için çalışmaların devam ettiği Şevket Başak Köprülü Kavşağı’nda BASKİ olarak su boruları deplase çalışmalarına başladıklarını belirten Müdür Bedirhan Güneş: “Önümüzdeki günlerde Şevket Başak Köprülü Kavşağı için su borusu deplase çalışmalarımız başlayacak. Biz çalışmalarımızı tamamladıktan sonra köprü için karayolları da çalışmalarına başlayacak. Karayolları ve DSİ ile vatandaşımıza hizmet için zaman zaman müşterek çalışmalarımız oluyor.” diye konuştu. 

ASBEST BORULAR DEĞİŞTİRİLİYOR

Batman kent merkezinde birçok bölgede bulunan ve sağlık açısından zararlı olduğu belirlenen asbest su borularını çelik su boruları ile değiştirdiklerini belirten Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Bedirhan Güneş: “Su borusu döşeme işlemleri çerçevesinde yatırım programımızda 150 bin metre su borusu hattı döşeme ve değiştirme işlemi yapmayı hedefliyoruz. Birçok mahallede değiştirilen su boruları evlere varıncaya kadar değiştirilecek.” ifadelerinde bulundu. 

EMEKLİLER TOKİ’DE SORUN OLMAYACAK

TOKİ tarafından daha önce yapılan Kuyubaşı TOKİ ve Memur-Sen TOKİ’de su ve kanalizasyon sorunu yaşandığını belirten BASKİ Müdürü Bedirhan Güneş: “Emekliler TOKİ inşaatını yapan yüklenici firma ile görüştük ve su ve kanalizasyon sistemlerinin belediye sistemine bağlanması konusunda anlaşma sağladık. Daha önce TOKİ tarafından yaptırılan Kuyubaşı ve Memur-Sen TOKİ konutlarında su ve kanalizasyon sorunu yaşanmıştı. Kuyubaşı TOKİ’de kalan vatandaşların su ve kanalizasyon sorununu giderdik. 2015 yılı içerisinde de Memur-Sen TOKİ’nin su sorununu gidereceğiz.” dedi. | Hüseyin Sakar

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER