Gündem

Bağımsız adayların kurası çekildi

Milletvekili genel seçimlerinde bağımsız aday olarak girecek adayların oy pusulasında ki sıralarını belirlemek üzere kura çekildi.

Bağımsız adayların kurası çekildi
22-04-2015 18:17

7 Haziran 2015’te yapılacak olan milletvekili seçimlerinde bağımsız aday olarak girecek adayların oy pusulasında ki sıralarını belirlemek üzere kuralar çekildi. İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Servet Çoban nezaretinde yapılan kura sonucu üç bağımsız adayın sıralaması şöyle oluştu: 1-Aydın Gök, 2-Halime İnan, 3-Ferit Tunç.
Kuraya Aydın Gök ve Halime İnan katılırken, Ferit Tunç’un katılmaması dikkat çekti. İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Servet Çoban, kura sonucunun hayırlara vesile olmasını diledi. Yapılan kura sonucu ilk sırada yer alan Batman Bağımsız Milletvekili adaylarından Aydın Gök: “Çektiğimiz kurada 1. sırada yer aldık. Rabbim hayırlara vesile kılsın. Onun dışında da malumunuz oy pusulasında partilerin amblemi var. Bağımsız adayların ise sadece isim-soy isimleri geçiyor. Bu konuda biz de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini emsal göstererek bu duruma itiraz ettik. Oy pusulasında Bağımsız adayları gösterecek resimlerinin olmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde normalde isim ve soy isim varken fotoğraf kullanıldı. Parti olarak giren adayların Genel Başkan isimleri 14 punto ile yazılırken bağımsız adaylarda ise 8 punto takdir edilmiş. Biz bu konuda eşitlik olması gerektiğini düşünerek itiraz ettik, sonucunu bekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER