Gündem

Özdemir: Her ay 5 otobüs alacağız

Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir, kent ulaşımını rahatlatmak ve yurttaşlara daha iyi ve kaliteli hizmet vermek amacıyla Batman Belediyesi tarafından satın alınan 5 yeni halk otobüsünü basına tanıttı.

Özdemir: Her ay 5 otobüs alacağız
04-10-2015 18:50

Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir, kent ulaşımını rahatlatmak ve yurttaşlara daha iyi ve kaliteli hizmet vermek amacıyla Batman Belediyesi tarafından satın alınan 5 yeni halk otobüsünü basına tanıttı. Araçların tanıtımı sırasında konuşan Eş Başkan Özdemir, Batman Belediyesi olarak 22 yeni halk otobüsü alma gibi bir hedeflerinin olduğunu söyledi. Batman Belediyesi ulaşım alanında yaşanan sıkıntıları gidermek ve Batman halkına daha iyi ve kaliteli ulaşım imkanı sunmak amacıyla araç filosuna 5 adet yeni halk otobüsü kazandırdı. Batman Belediyesi Eş Başkan Yardımcıları Nasır Taş, Semra Güneş ve Aziz Aksin ile belediye meclis üyeleri ile birlikte belediye önünde yeni araçları tanıtan Eş Başkan Sabri Özdemir, Batman Belediyesi olarak 22 yeni halk otobüsü alma gibi bir hedeflerinin olduğunu belirterek: “Devletin bize aktardığı herhangi bir kaynak, kredi veya destek olmadan sadece kendi öz kaynaklarımızla biz her ay 5 adet yeni halk otobüsünü satın alarak halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

‘ARAÇLARI ÖZ KAYNAKLARIMIZLA ALDIK’

“Ulaşım alanında daha iyi hizmet sunmak için 5 yeni otobüsü filomuza kattık” diyen Eş Başkan Özdemir: “Aslında kararımız 22 otobüsü aynı anda Batman’a kazandırmaktı. Fakat bakanlıktan kredi izni alamadığımız için kendi öz kaynaklarımızdan şu anda ilk etapta 5 adet otobüs aldık, önümüzdeki ay 5 tane daha alacağız. Devletin bize aktardığı herhangi bir kaynak, kredi veya destek yoktur. Bunun mutluluğunu bugün yaşıyoruz. Umut ediyorum ki Batman’da ulaşım alanında bir rahatlamayı sağlayacaktır bu yeni araçlar. Tabi ki bu son olmayacaktır. 22 adet toplu taşıma aracı alma gibi kararımız vardı, bunun da arkasındayız. Bu hedefimizi gerçekleştireceğiz. Her ay araç filomuza beş adet otobüsü kazandırarak Batman’daki ulaşımı rahatlatmayı hedefliyoruz. Batman halkımıza hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bunların arkası da gelecek. Eskimiş olan arızalı durumuna düşen, otobüslerimizi de aşamalı olarak elden çıkaracağız. Çünkü bunlarla ilgili sorunlar da yaşıyorduk. Bütün araçlarımızı yenilemeyi düşünüyoruz. Bu arada kiralama usulüyle kiraladığımız araçları da satın alma yoluna gideceğiz. Bu vesileyle belediyenin araç kiralama gibi bir sorununu da ortadan kaldırmış olacağız. Satın aldığımız 5 otobüsün bize maliyeti 1 buçuk milyon. Tabi bizim bütçe durumumuz da ortada. Mevcut bütçemizi de gözeterek toplu almaktansa biz her ay 5 adet aracı alacak şekilde planladık.” dedi. Yaptığı konuşmanın ardından Eş Başkan Özdemir, şoför koltuğuna geçerek yeni halk otobüsüyle ilk test sürüşünü gerçekleştirdi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER