Gündem

Gök: “Kürtçe ikinci resmi dil olsun”

Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök, 7 Haziran 2015 seçimlerinde milletvekili seçildiği takdirde Kürtlerin varlığının anayasal olarak tanınması ve Kürtçe’nin ikinci resmi dil olması için çalışma yürüteceğini belirtti.

Gök: “Kürtçe ikinci resmi dil olsun”
12-05-2015 17:54

Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök, 7 Haziran 2015 seçimlerinde milletvekili seçildiği takdirde Kürtlerin varlığının anayasal olarak tanınması ve Kürtçe’nin ikinci resmi dil olması için çalışma yürüteceğini belirtti. Kürt meselesiyle ilgili düşüncelerini aktaran Aydın Gök: “Kürtlerin varlığı anayasal olarak tanınmalıdır. Türkler ve Kürtler, ülkenin asli kurucu halkarı olarak kabul edilmelidir. Şu an Kürtlerin tanınmasıyla ilgili anayasada herhangi bir madde yoktur ve Kürt kelimesi geçmiyor. Türkler hangi haklara sahip iseler, Kürtler de aynı haklara sahip olmalıdır. Biz bunu aynı şekilde diğer etnik kesimler içinde söylüyoruz” dedi.

ANADİLDE EĞİTİM OLMALI

Kürtçenin eğitim dili olması gerektiğini ifade eden Bağımsız Aday Gök: “Kürtçe de, Türkçe ile beraber ikinci resmi dil olarak kabul edilmeli, Kürtçe aynı zamanda eğitim dili olmalıdır. Anadilde eğitim hakkı da verilsin. Diğer vatandaşlar da makul talep olursa, kendi dillerinde eğitim alabilmelidirler” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER