Gündem

Obut STK’ları ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Batman Milletvekili Adayı Mansur Obut, 1 Kasım seçim çalışmalarına STK ziyaretleriyle devam etti.

Obut STK’ları ziyaret etti
20-10-2015 18:27

Seçim çalışmaları kapsamında gönüllü olarak güzel ve önemli hizmetlerde bulunan STK’ları ziyaret ettiklerini söyleyen Obut; “İnsan hakları savunucusu STK’lardan olan Mazlum Der Batman şubesi yöneticilerine yaptığımız ziyarette bölgemizdeki hak ihlalleri ve Kürt sorununun bugün geldiği nokta konusunda görüş alışverişinde bulunduk. CHP olarak Kürt sorununun çözüm adresinin meclis olduğunu Kürt sorunu mecliste, kapalı kapılar ardında değil, milletin gözü önünde çözülebileceğini ifade ettik. CHP iktidarında hukukun üstünlüğü ve adaletin bağımsızlığının tesisinin gerçekleşeceğini ifade ettik.” dedi. 

“ILISU BARAJI HASANKEYFLİLERİ MAĞDUR ETTİ”

1 Kasım’da yapılacak olan erken genel seçimler öncesi Sivil Toplum Kuruluşlarını (STK) ziyaret eden CHP Batman Milletvekili Adayı Mansur Obut destek istedi. STK ziyaretleri hakkında bilgi veren Obut: “Hasankeyfliler Derneği yöneticilerine yaptığımız ziyarette Hasankeyfli kardeşlerimizin Ilısu barajı nedeniyle uğradıkları mağduriyeti bir kez daha kendilerinden dinledik adeta kaderlerine terk edilmiş binlerce Hasankeyfli tabiri caiz ise devletten üvey evlat muamelesi görmüş durumda. Hasankeyfli hemşerilerimiz ekonomik açıdan oldukça mağdur olmuş durumda. CHP iktidarında sorunlarının çözümü noktasında üzerimize düşeni yapacağımızı ve oluşan mağduriyeti gidereceğimizi ifade ettik. Midyatlılar Derneği ziyaretimizde dernek yönetimi ve üyelerle fikir alışverişimde bulunduk. Ülkenin ve bölgemizin var olan sorunlarını el birliğiyle çözebileceğimizi ifade ettik. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği yöneticilerine yaptığımız ziyarette ağırlıklı güncel sorunlar konusunda fikir alışverişinde bulunduk çevre konusunda derneğin faaliyetlerinin takipçisi olarak gösterdikleri toplumsal duyarlılıktan dolayı kendilerini kutladık. Her zaman çevre konusundaki çalışmalarında kendilerine destek olacağımızı söyledikç” diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER