Gündem

Belediye’den Kobanê’ye gıda yardımı

Batman Belediyesi’nin Şengal ve Kobanê’ye yönelik bir yıl önce başlattığı yardım kampanyası sürüyor.

Belediye’den Kobanê’ye gıda yardımı
16-06-2015 20:09

Batman Belediyesi’nin Şengal ve Kobanê’ye yönelik bir yıl önce başlattığı yardım kampanyası sürüyor. Son olarak Kobanê’ye 2 kamyon gıda ve yaşam malzemesi gönderen Batman Belediyesi’nde yardım toplama çalışmaları sürerken, Batman halkına seslenen Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, Batman halkına duyarlılığını sürdürme ve yardım kampanyasına katılma çağrısında bulundu.
Şengal katliamı ve Kobane’ye yönelik saldırılarının başlamasıyla birlikte Şengal ve Kobanê halkıyla dayanışma amacıyla Batman Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası aralıksız devam ediyor. Yıl boyunca belli aralıklarla topladığı yardımları Kobanê ve Rojava’ya ulaştıran Batman Belediyesi son olarak topladığı 2 kamyon gıda ve yaşam malzemesini Kobanê’de yaşayan halka ulaştırılmak üzere yola çıkardı. Batman Belediyesi bahçesinde kurulan yardım çadırının önünden gıda ve yaşam malzemeleriyle yüklü yardım araçları yola çıkmadan önce Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Semra Güneş, Belediye Meclis Üyeleri ve yardım koordinasyonunu görevlileri ile birlikte kısa bir açıklama yapan Belediye Eşbaşakanı Gülistan Akel, Batman halkına duyarlılığını sürdürme ve yardım kampanyasına katılma çağrısında bulundu.

‘HER YARDIM ROJAVA’DAKİ YANGINA DÖKÜLEN BİR TAS SUDUR’

Şengal katliamı ve Rojava’ya yönelik saldırıların başladığı günden itibaren Batman halkının bu felakete karşı bütün imkanlarıyla karşı durduğunu belirten Eşbaşkan Gülistan Akel: “Ortadoğu’da yaşanan vahşete karşı Batman halkı savaşın başladığı ilk günden itibaren tavrını ortaya koydu. İlk günden bugüne kadar gerek Şengal katliamı sonrası gerek Rojava saldırıları sonrası halkımıza destek amaçlı evinde ne bittiyse burada Batman Belediyesi, partimiz ve kurumların ortaklığında kurulan yardım çadırına taşıdı. Biz de bugün halkımızdan gelen bu yardımları tekrardan Kobane ve Rojava halkına destek amaçlı Batman halkının aracısı olarak gönderiyoruz. Herkes gücü oranında bu maneviyatı büyük desteklerini esirgemedi. Bundan dolayı biz Batman halkına desteklerinden ötürü tekrar teşekkür ediyoruz. Yardımlarımız devam edecek. Halkımızın, Rojava’da savaşın içinde olan halkımıza dönük yardımları devam edecek. Halkımızın yardımlarını esirgemeyeceğini, elindeki bütün imkanıyla desteğini devam ettireceğini biliyorum, temenni ediyorum. Bugün de iki kamyon dolusu yardımlarımız Kobanê’ye geçecek. Bizler açısından önemli. Çünkü halkımızın bu yardım ve desteğinin ateşe dökülen bir tas su olduğunu düşünüyoruz. Bu bir tas suyu halkımızın Rojava halkından esirgemeyeceğini, bugüne kadar nasıl yardım ettiyse bundan sonra da yardımların devam edeceğini biliyoruz. Burada emeği geçen bütün arkadaşlarımızı da kutluyoruz.” dedi. Yapılan açıklamanın ardından yardım kamyonları Kobanê’ye doğru yola çıktı. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER