Gündem

“TPİC işçilerinin sorunları çözülmelidir”

Hür Dava Partisi (Hüda Par) Batman İl Başkanlığı TPIC işçileri ile ilgili açıklama yaparak, işçilerin sorunlarının acilen çözülmesi gerektiğini belirtti.

“TPİC işçilerinin sorunları çözülmelidir”
30-06-2015 19:00

Batman, Diyarbakır ve Adıyaman bölgelerindeki petrol kuyularında çalışan yüzlerce TPİC işçisinin işine son verilmek istenmesiyle ilgili açıklama yapan Hüda Par Batman İl Başkanlığı, Türkiye Petrolleri (TP) yöneticileri ara formül bularak işçilere önce 6 ay, daha sonra yılsonuna kadar asgari ücret verileceğini duyurmuştu. Ancak görülen o ki buna uyulmak istenmiyor diyen Hüda Par Batman İl Başkanlığı: “Bu şekildeki bir çözüm işçileri kaygılandırmaktadır. Sorunun seçime kadar dondurulduğu anlaşılmaktadır. Seçimden sonra hazır yeni Hükümet kurulmadan mesele oldubittiye getirilerek işçilerin işine son verilmek istenmesini hem işçiler ve aileleri hem de Batman ve bölgemiz açısından kabul edilemez bir tavır olarak görüyoruz. Meselenin acilen işçileri mağdur etmeyecek şekilde çözülmesi gerekir.” ifadeleri kullanıldı.

“İŞÇİLERİN İŞİNE SON VERİLMESİ KABUL EDİLEMEZ”

 

 

İşsizliğin Türkiye’de en yüksek olduğu Batman’ın yeni işsizleri kaldırma lüksünün olmadığına dikkat çekilen açıklamada: “Batman % 23 ile işsizlikte en yüksek orana sahip iken ve bu yetmezmiş gibi TPİC işçilerinin işine son verilmesi kabul edilemez. Olay farklı ve istenmeyen noktalara gitmeden sorun çözülmelidir. Konu iş, aş, ekmek ve memleket sorunudur.  Acilen ve kimsenin konuyu siyasi malzeme yapmadan çözmesini bekliyor ve Batman kamuoyu adına bunu talep ediyoruz.” denildi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER