Gündem

Gök: Siyasi genel af çıkarılsın!

Batman'da 4 radyonun ortak yayınında konuşan Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök, Çözüm süreci, Kürt sorunu, Batman’ın sorunları, adalet sorunu, sivil anayasa, siyasi genel af ve 6-8 Ekim olayları konularında önemli açıklamalar yaptı.

Gök: Siyasi genel af çıkarılsın!
21-05-2015 18:27

4 yerel radyonun ortak yayını ile "Seçim Gündem" programına konuk olan Bağımsız Aday Aydın Gök, Çözüm Süreci, Kürt Sorunu, Batman’ın sorunları ve adalet sorunu konularında değerlendirmelerde bulundu.

“ÇÖZÜM SÜRECİ, KÜRT MESELESİNİN ASIRLIK BİR MESELEDİR!”

Çözüm sürecini önemsediklerini ve desteklediklerini belirten Gök: “Çözüm süreci başladığında parti olarak önemsedik ve destekledik. Yıllarca akmakta olan Müslüman Kürt ve Türklerin kanı söz konusu idi. Kanın durması adına sevindirici bir süreçti. Biz de bu süreci destekledik ve önemsediğimizi ifade ettik. Fakat maalesef çözüm süreci normal mecrada gitmedi. Her iki tarafta bu konuda samimi davranmadılar. Zamanla kendileri de birbirlerini suçlamaya ve samimi olmama yönünde ithamlarda bulundular.” dedi. Gök, Kürt meselesinin asırlık bir mesele olduğuna dikkat çekerek: “İttihad ve Terakki zihniyeti ile başlayan ve sonrasında Kemalist rejimin dayatmalarıyla Kürtlerin imha, inkar asimilasyon politikalarının sonucu olarak Kürt meselesi doğdu. Fakat Kürt meselesi de sonradan birçok meseleyi doğurdu. Bunlardan biride çatışma süreci ve PKK sorunudur. Biz istiyoruz ki, Kürt meselesi samimi bir şekilde ele alınsın. Kürt’ü, Türkü ve Arabıyla bizleri birbirine bağlayan esas unsur İslam’dır. İslamsız bir çözüm düşünülemez. Bundan sonra sadece bir örgütle değil, Kürtlerin bütün oluşumları muhatap alınır.” dedi.

“YARGIDA ADALETSİZLİK VAR!”

Türkiye’de adaletin herkese eşit uygulanmadığını dile getiren Gök: “Kemalist rejim laiklik ve milliyetçilik adı altında Müslüman Kürt’e çifte zulüm yaptı. Son dönemde de 28 Şubat’ta on binlerce dindar mağdur edildi. Hükümetle birlikte bazı düzelmeler oldu. Ancak darbeciler tutuklandı ve hüküm aldılar, sonradan tahliye edilerek beraat ettirildiler. Öte yandan bütün suçları Kur’an dersi vermek ve kutlu doğum programları düzenlemek olan dindarlar yüzlerce yıl ceza aldılar. İşte en son Adana’da 115 yıl ceza aldılar. Yargıda adaletsizlik var. Biz her konuda adaletin sağlanması gerektiğini savunuyoruz. Herkese adalet gelsin diyoruz. ” İfadelerini kullandı.

“BATMAN’A POZİTİF AYRIMCILIK YAPARAK YATIRIMLAR YAPILMALIDIR”

Seçildiğinde Batman’ın vekili olacağını ifade eden Gök: “Seçildiğimde önceliğimiz Batman’ın devasa sorunları olacaktır. Özel sektör trilyonluk yatırım yaptığında silah patladığında yatırımı yarıda bırakıp gidiyorlar. Onun için devletin pozitif ayrımcılık yaparak yatırımlar yapmalıdır.” dedi. Batman’ın trafik sorununa da değinen Gök şöyle dedi: “Batman’ın trafik sorunu için zerre çaba harcanmıyor ve adım atılmıyor. Bu konuda hem yerel hem de merkezi idarenin adım atması lazım. Hem şehir içi, hem de karayollarımız çok kötü durumdadır. Alternatif yollar ve hafif raylı sistem getirilmelidir. Çevre temizliği konusunda belediye sınıfta kalmış durumda. Çarpık kentleşme de adım atılmalıdır. Burada hükümet devreye girmelidir. İluh Deresi de ıslah edilmelidir.” ifadelerine yer verdi.

“SİYASİ GENEL AFFIN ÇIKARILMASINI İSTİYORUZ”

Siyasi genel af konusunda toplumda bir beklenti olduğunu belirten Aydın Gök: “Adaletin hakim olmadığı bir yerde yargılama adil olmamışsa o insanlara zulüm edilmiştir. Dosyasında yardım-yataklık bile verilemeyecek insanlara o dönemde ideolojik bir yargılanma ile müebbet cezalar verildi. Bu konuda toplumun rahatlaması adına gerginliğin kalkması adına, geleceğe daha umutla bakma adına siyasi genel affın çıkarılmasını istiyoruz.” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER