Gündem

Kayıp genci IŞİD mi kaçırdı?

Batman'ın Kozluk İlçesi’nde gece geç saatte iş yerinden çıkan ve bir daha haber alınamayan 23 yaşındaki gencin IŞİD tarafından kaçırılmış olabileceği iddia edildi.

Kayıp genci IŞİD mi kaçırdı?
26-04-2015 19:03

3 günden bu yana haber alınmayan 23 yaşındaki Erkan Erkun isimli gencin ailesi polis ve savcılığa başvurdu. Erkan’ın amcası Ömer Erkun da İnsan Hakları Derneği Batman Şubesine kayıp başvurusunda bulundu. Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan İHD Batman Şube Başkanı Mehmet Bağatır, birkaç yıldır yoğunluk kazanmış kayıp olaylarına bir yenisi daha eklendiğini söyledi. Bağatır: “Erkan Erkun 3 gün önce gece eve gelmemiş ve aile sabah işyerinin de kapalı olduğunu gördü. Kullandığı aracının ise Kozluk ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta bir tarlada anahtarı üzerinde olarak terk edilmiş şekilde bulunmuştur. Acilen bu olay bizlere aksettirildi ve başvurularını aldık. Ailesi Erkan’ın hayatından endişe duyması ve olayın gerektirdiği aciliyete binaen ailenin de izni ile bunu basınla paylama gereği duyduk. Erkan’ın Suriye’de son dönemlerde faaliyet yürüten yasa dışı terör örgütü IŞİD’e kazandırılmak üzere kaçırıldığı ve hayatından endişe ediliyor. Bu konunun ele alınarak yetkili makamların gecikmeksizin konuya dair ciddiyetle üzerinde durması ve gerekli tedbirler alınarak en azından Erkan’ın yurtdışına kaçırılmasının önüne geçilmeli” dedi.

ASKERE GİDİP DÖNDÜĞÜNDE EVLENECEKTİ

Terör Örgütü IŞİD’e kazandırılmak üzere kaçırıldığı iddia edilen Erkan Erkun’un amcası Ömer Erkun, yeğeninin askere gideceğini söyledi. Kısa süre önce Erkan’ın askere gitmek için tecilini bozduğunu belirten amca Ömer Erkun: “Erkan evlenmek istiyordu. Bunun için tecilini bozup önce askere gitmek istediğini ve askerlik dönüşü de evlenmek istediğini söylüyordu. 3 gün önce akşam iş çıkışında arkadaşları onu birlikte oturmak için davet etti. Bu arkadaşları ile birlikte bir kafeye gidip oturdular. Gece saat 23:00 sıralarında arkadaşlarını eve bırakmış ve telefonunu işyerinde unuttuğunu söyleyip kendi işyerine gelmiş. Ondan sonrada Erkan’dan kimse haber alamadı. Biz onun hayatından endişe ediyoruz” ifadelerinde bulundu. | Hüseyin Sakar

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER