Gündem

30 Yıllık köy şebekesi yenilendi

Dicle EDAŞ, Gercüş ilçesine bağlı Dereiçi Köyüne ait 30 yıllık elektrik şebekesi yenilendi.

30 Yıllık köy şebekesi yenilendi
07-09-2015 18:40

Özelleştirme sonrası müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sunabilmek için il merkezinin yanı sıra ilçe ve köylerde yatırım çalışmalarını her geçen gün artırarak sürdüren Dicle EDAŞ, Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Dereiçi Köyüne ait 30 yıllık elektrik şebekesini yeniledi. Köydeki elektrik direkleri değiştirilip, köydeki elektrik hatları yenilenirken, köy meydanı ile sokaklar ise aydınlatıldı.

BETON DİREK TAKILDI

Bu yıl Batman’da yapacakları 10 milyon liralık bir yatırımın içerisinde eskimiş köy hatlarının elden geçirilmesinin de bulunduğunu ifade eden Dicle EDAŞ Proje tesis yöneticisi Bilal Altunç: “Dereiçi Köyü muhtarı ve köylüler ile yaptığımız görüşmelerin ardından burada çok geniş kapsamlı bir çalışma başlattık. Geçmişi 30 yıla dayanan eskimiş 35 adet demir ve ağaç direkleri söküp, yerlerine beton direkler diktik. Hatların tamamını yeniledik. Abonelerin sorunları giderildi ve köy tamamen aydınlatıldı. Dereiçi Köyü Muhtarı Osman Gelir ve köy halkına olumlu yaklaşımlarından ötürü teşekkür ediyoruz. Benzer çalışmaları iyi niyetli yaklaşım gösteren diğer köylerde de yapacağız.” dedi.

KÖYLÜLER ÇOK MEMNUN

Dereiçi köy muhtarı Osman Gelir, 1990’lı yıllarda yaşanan göç olayıyla birlikte elektrik direk ve hatlarının da bakımsız kaldığını ve birçok yerde direklerin yıkılacak duruma geldiğini söyledi. Dicle EDAŞ ile iyi niyet çerçevesinde yapılan görüşmeler sonrasında direklerin değiştirildiğini, hatların yenilendiğini ve köyün tamamen aydınlatıldığını belirten Muhtar Gelir: “Elektrik hatlarımızın bakımından sonra köyümüzün hiçbir sıkıntısı kalmadı. Dicle EDAŞ kurumuna köylüler adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER