Gündem

“Hiçbir amaç ölümü meşru kılmaz”

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, İlim Yayma Cemiyeti Batman Şube Başkanlığı’nda düzenlediği basın açıklamasında, son dönemlerde bölgede artan olaylarla ilgili değerlendirmede bulundu. Yapılan açıklamada, hiçbir amaç ve kavganın masum bir sivilin ölümünü meşru kılmadığı belirtildi.

“Hiçbir amaç ölümü meşru kılmaz”
02-09-2015 18:55

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Dr. Davut Okçu, son günlerde bölgede yükselme eğilimi gösteren şiddet olaylarını endişeyle takip ettiklerini söyledi. Yapılan basın açıklamasında konuşan Okçu: “Hedef belirlemeksizin sivil ve masumların katledilmesi İslami ve insani değerlere karşı duyarlılığın yerlerde süründüğünü göstermektedir. Silvan'da eve ekmek almaya giden 13 yaşındaki Fırat Simpil’in hunharca öldürülmesi, Diyarbakır'da Eczacı Yunus Koca cinayeti ve halkına hizmete sevdalı Dr. Abdullah Biroğul’un katledilmesi cinnetin son örnekleri oldu. Batman’da yol güzergâhlarına bırakılan patlayıcı yüklü araçlar ve şehir merkezinde meydana gelen saldırılar sivillere karşı duyarsızlığın tavan yaptığına işarettir. Halkımızın bu cinneti işleyenlere öfkesi her geçen gün daha da şiddetlenmekte; toplum, geleceğe dair hayallerinin kararmaya başladığını izlemektedir.” dedi. 

“PKK SİLAHLARINI DERHAL GÖMMELİ” 

“Ateşkesi bitirerek bölgeyi kaosa sürükleyen PKK silahlarını derhal gömmeli” diyen Düşünce ve İnanç Platformu dönem sözcüsü Davut Okçu, İlim Yayma Cemiyeti’nde bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Yapılan basın açıklamasında konuşan Okçu: “Milletimizin yüzde 13 oy vererek Kürt sorunu ve bölge barışı konusunda önemli bir ölçüde sorumluluk yüklediği HDP’nin inisiyatif yüklenmemesi veya yüklenememesi hayal kırıklığına yol açmıştır. Şüphesiz barış cesaret ister. Herkesi samimi ve dürüstçe barış istemeye ve bu isteği yüksek sesle dile getirmeye çağırıyoruz. Barış taleplerinin arkasında insan öldürme, yol kesme, mal varlığına kast etme özgürlüğü bulunmamalıdır.” dedi.

ÜLKEMİZİN ESENLİĞİ MUHAFAZA EDİLMELİ

Huzur ve barışın her zamandan daha çok şimdi gerekli olduğunu ifade eden Okçu, “Komşu ülkelerin iç savaş yaşadığı bu süreçte barış adası konumunda olan ülkemizin esenliği muhafaza edilmelidir. Her köşe başında gördüğümüz Suriyeli kardeşlerimizin çektiği sıkıntılar bizlere ibret teşkil etmelidir. Savaştan kaçarak Avrupa’ya sığınmak isteyen mazlum Müslümanların hazin sonları günlük haber bültenlerinin ilk sıralarında yer almaktadır. Bu manzaralar aynı zamanda insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle barış, huzur ve sağduyu çağrısı yapıyor; insani değerlerin vahşet ve düşmanlık karşısında güçlü ve baskın olmasını diliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER