Gündem

40 öğrenciye 40 bisiklet dağıtıldı

Hayallerindeki temiz kenti çizen 40 öğrenci için Atatürk Parkı’nda ödül töreni düzenlendi.

40 öğrenciye 40 bisiklet dağıtıldı
14-06-2015 18:34

Batman Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısı ile ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen “Çevre ve Batman” konulu resim yarışmasında dereceye giren 40 öğrenciye ödülleri verildi.
Batman Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle ilkokullarda başlattığı “Çevre ve Batman” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerine kavuştu.  İlköğretim 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerini kapsayan resim yarışmasında dereceye giren 40 eser sahibi 40 öğrenci, 40 bisiklet ile ödüllendirildi. Atatürk Parkı’nda düzenlenen ödül törenine Belediye Eşbaşkan Yardımcıları Nasır Taş, Semra Güneş, M. Ali Nasıroğlu ve Aziz Aksin’in yanı sıra kampanya destekçisi sivil toplum örgütü temsilcileri ve dereceye giren öğrenciler, aileleri ve öğretmenleri katıldı.

‘ÇOCUKLARIMIZIN HAYALİNDEKİ TEMİZ KENTİ YARATACAĞIZ’

 

 

Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Eşbaşkan Yardımcısı Nasır Taş,  konuşmasına Batman Belediyesi’nin 25 Mayıs 5 Haziran tarihleri arasında başlattığı temizlik kampanyasına katılan, destek veren ve kendilerini ödül töreninde de yalnız bırakmayan sivil toplum örgütlerine teşekkür ederek başlardı. Temizlik kampanyasının her yıl Çevre Haftası’nda yaptıkları ve gelenekselleşen bir etkinlik olduğunu dile getiren Taş; “Her yıl çok güçlü ve farklı etkinliklerle gerçekleştirdiğimiz bir çalışma, ama maalesef bu yıl aynı yoğunlukta ve güçlü bir şekilde geçiremedik bu kampanyayı. Seçim süreci ciddi bir şekilde etkiledi, tabiatı gereği Batman halkının bütün ilgisi ve gündemi seçimlere yönelikti. Etkinliğimizin bu sürece denk gelmesi biraz etkiledi. Yine de bizim açımızdan çok büyük bir sıkıntı değil, çünkü bizim çevre sorunlarının ortadan kaldırılması için yaptığımız çalışmalar sadece bu haftayla ilgili değil. Çevre ve çevre bilincinin yaratılması çalışmalarının sadece bu haftayla sınırlı tutmayı çok gerçekçi bulmuyoruz. Batman çevre sorunları olan bir kent. Çevre duyarlılığı, çevre bilinci oluşturma çabalarını, çevre haftasından çıkarıp her güne her saate yaymamız gereken bir konu. Biz bu soruna böyle yaklaşıyoruz. Bundan sonra da sadece çevre haftasına sıkıştırmadan bütün etkinliklerimizi daha kapsayıcı ve sonuç odaklı bir çerçevede ele alıp geliştireceğiz. Bu sürece katkıda bulanan herkese, ama özellikle genç öğrenci arkadaşlarımıza, hem kampanya boyunca gösterdikleri duyarlılık, hem bu kampanyayı bir şölene dönüştüren katılımları nedeniyle teşekkür ediyoruz. Bugün de burada, çevre ve Batman konulu resim yarışmasında hayallerindeki temiz Batman’ı resmeden 40 öğrencimize ödüllerini vereceğiz. Hepsini ayrı ayrı kutluyor, hayallerindeki kenti yaratmak için bütün gücümüzle çalışacağımızı belirtmek istiyorum.” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER