Gündem

Çocuk Festivaline yoğun ilgi

Batman Belediyesi tarafından 4 yıl önce “Uçurtma Şenliği” adı ile başlatılan ve bu yıl festivale dönüştürülen “Çocuk Festivali Uçurtma Şenliği” çocukların yoğun katılımı ve birbirinden renkli etkinliklerle Atatürk Parkı’nda start aldı.

Çocuk Festivaline yoğun ilgi
17-05-2015 17:56

Batman Belediyesi tarafından organize edilen ve daha önce Uçurtma Şenliği olarak yapılan etkinlik bu yıl ilk defa çocuk festivaline dönüştürüldü. Etkinliğin açılışına HDP Batman Milletvekili Adayları Ayşe Acar Başaran, Hasan Yağız, Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Semra Güneş, HDP ve DBP yöneticileri ile çok sayıda Batmanlı çocuk ve ebeveynleri katıldı. Hafta sonu boyunca süren festivalde halk oyunları gösterisi, yüz boyama etkinliği, çocuk korosu dinletisi (Bismil Çocuk Korosu), çocuk oyunları ve yarışmaları, çizgi karakterler ve palyaço gösterimleri, Kobanê Çocuk Korosu dinletisi, Silvan Çocuk Korosu, tiyatro gösterimi, illüzyon gösterisi ve Yılmaz Güney Sineması’nda gün boyunca çocuklara yönelik gösterimlerle sürdü. 

‘HER GÜNÜ BUGÜNÜN HEYECANI VE SEVİCİYLE GEÇİRECEĞİZ’

Festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, her günü bugünün heyecanı ve sevinciyle mutlu bir şekilde geçireceklerini dile getirdi. Akel: “Sevgili çocuklar, değerli gençler, bizim için anlamlı bir gün, önemli bir festivalin başlangıcı. Biliyorsunuz daha önce uçurtma şenliğinde bir araya geliyorduk. Ama bu sene etkinliğimizi festivale dönüştürdük. Sizler bizim sevinç, mutluluk ve umut kaynağımızsınız. Sizin sevinç ve mutluluğunuz için her türlü mücadeleyi vermeye, sizlerle birlikte bu mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz.” dedi. Festival Batı Raman’da yapılan uçurtma şenliği ile sona erdi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER