Gündem

Kadın seçim lokali açıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü Batman’da kadınlar için seçim lokali açtı. Seçim lokali açılışı öncesinde kadınlar def ve müzik eşliğinde halaylar çekti.

Kadın seçim lokali açıldı
11-05-2015 19:11

Türkiye’de ilk kez sadece kadınların kullanabileceği bir seçim lokali açıldı. 7 Haziran seçimlerine 26 gün gibi kısa bir süre kalırken, HDP seçim lokalleri zincirine bir yenisini daha ekledi. Sanat Sokağı Saat Kulesi yanında açılan seçim lokalinin özelliği ise sadece kadınların girebilmesi. HDP’nin kadınlara yönelik olarak açtığı seçim lokaline HDP’nin kadın Milletvekili Adayları Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran, HDP Milletvekili Ayla Akat Ata, Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, HDP İl Eşbaşkanı Rojda Sürücü ve çok sayıda kadın katıldı. Lokal açılışı öncesinde bir konuşma yapan vekil adayı Saadet Becerikli: “7 Haziran Kürtlerin varlık ve yokluk seçimidir. 7 Haziran’da seçim barajını yıkmak için iyi bir çalışma yapmalıyız. Her birimiz seferberlik içerisinde olmalıyız ve sokaklarda, mahallelerde ve köylerde oylarımıza sahip çıkmalıyız” dedi. Bir diğer vekil adayı olan Ayşe Acar Başaran ise: “Bugün kadınlarımız için seçim lokali açıyoruz. Önümüzde bir seçim var ve bizler için büyük bir öneme sahip. Bu seçim yeni yaşamın seçimidir ve bir önceki seçimler gibi değildir. Bu yüzden hepimizin el ele verip önümüze konulan bu barajı 7 Haziran’da sizler sayesinde yıkıp geçeceğiz” ifadelerinde bulundu. 

“İŞÇİLERE NANKÖR DEDİ”

Halkların Demokratik Partisi Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Sanat Sokağı’nda açılışı yapılan kadın seçim lokalinde, 7 Haziran seçimlerinde barajı geçeceklerini söyledi. Ata: “İktidar partisinin şimdiye kadar söylemleri parlamenter sistemi savunuyorlardı. Şimdi ise söylemlerini Başkanlık Sistemi üzerine kuruyorlar. Bunun içinde diyorlar ki bu seçimde yüksek bir oy oranı almalıyız. Zaten başbakan Davutoğlu’nun her hangi bir açıklaması bulunmuyor. Ancak Cumhurbaşkanı nereye giderse gitsin açıklamaları Başkanlık Sistemi üzerinedir. Batman’a da gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Batmanlılar güzel bir ders verdi. Batman’a gelen Cumhurbaşkanı işçilere burada ‘Nankörsünüz’ dedi. Gittiği her yerde 400 milletvekili talebinde bulunuyor. Doğrudur, 400 vekil alabilirsiniz ancak eğer siz milleti dinlemezseniz, milletin ne istediğini bilmezseniz 400 değil 4 milletvekili de meclise gönderemezsiniz” şeklinde konuştu. HDP Milletvekili Ayla Akat Ata’nın konuşması sırasında ezan okunduğu için konuşmasına ara verdi.  Ata, Ezanın son bulması ile lokal açılışı için gelen vatandaşlar ve Milletvekili adayları ile birlikte yaşamını yitirenler için Fatiha okuyarak dua etti. | Hüseyin Sakar 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER