Gündem

Öğrencilere maaşlı staj

İşverenin yanında zorunlu veya gönüllü staj yapan öğrencilere, İş-Kur tarafından staj boyunca ayda 950 TL ödeme yapılacak.

Öğrencilere maaşlı staj
01-07-2015 18:14

İş-Kur Batman Müdürü Besim Eviz, üniversite öğrencilerinin staj yaptıkları dönemlerde ‘İşbaşı Eğitim Programı’ çerçevesinde aylık 950 TL maaş alabileceklerini belirtti. 

STAJ BOYUNCA AYDA 950 TL ALACAKLAR

Türkiye’de ilk defa böyle bir uygulamaya gidildiğini belirten İş-Kur Batman Müdürü Besim Eviz, işverenlerin yanında staj gören öğrencilerin staj süreleri boyunca hem 950 TL maaş hem de eğer alıyorlar ise burs veya kredilerinin kesilmeyeceği, iş yerinde staj gören öğrencilerin olası iş kazası ve meslek hastalığı yaşanması durumunda da İş-Kur tarafından Genel Sağlık Sigortası ve İş Kazası Meslek Hastalığı Sigorta Primlerinin karşılanacağını söyledi. 

İŞVERENLERE DE KATKISI OLACAK

Batman İş-Kur Müdürü Besim Eviz, bu uygulama ile işverenlere de büyük katkılar sağladıklarını söyledi. Eviz: “İşbaşı Eğitim Programlarını esnafımız ve işverenlerimiz ile zaten yapıyoruz. Ancak öğrencilerimiz için böyle bir çalışma daha önce yoktu. Yeni düzenleme ile birlikte öğrenciler de zorunlu ya da isteğe bağlı olarak staj yaptıkları işyerinde gerekli prosedürleri yerine getirdikten sonra başvurularını kabul ediyoruz. Öğrenciler ücretli staj yapmanın, mesleğinde gelişmenin ve ileriye dönük hayallerini gerçekleştirmek için de ilk adımı atmış oluyorlar.” dedi. | Hüseyin Sakar

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER