Gündem

Belediyeden hizmet seferberliği

Belediye Fen işleri Müdürlüğü’nün kentin genelinde sürdürdüğü, asfalt, yol yapım ve kaldırım yenileme çalışmaları devam ediyor.

Belediyeden hizmet seferberliği
04-05-2015 18:24

Belediye Fen işleri Müdürlüğü’nün kentin genelinde sürdürdüğü, asfalt, yol yapım ve kaldırım yenileme çalışmaları devam ediyor. Batman Belediyesi kentin genelinde yol yapım ve ihtiyaç duyulan bölgelerde açılan yeni yollarla yaya ve araç trafik akışını rahatlatan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sıcak asfalttan,  kaldırıma, kilitli parke taşı döşemeden bordür kaplamaya kadar her alanda kentin çehresini yeniliyor.  Planlamada öncelik verilen bölgelerde çok sayıda ekiple eşzamanlı olarak gerçekleştirilen çalışmalar vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandı.  Birçok mahallede cadde ve sokakların bozulan yollarındaki eski asfalt ekiplerce sökme makineleri ile sökülüp asfaltlanmaya hazır hale getirilirken, diğer ekipler tarafından da yol yapım, asfalt yama, kilitli parke taşı döşeme çalışmaları sürdürülüyor.

CADDE VE SOKAKLAR YENİLENİYOR

Akyürek, 19 Mayıs, Pazaryeri Belde Mahallesi, Milli Egemenlik Caddesi, Kültür, Pınarbaşı, Petrol Mahallesi’nde birçok cadde ve sokakta asfalt serim çalışmalarına uygun hale getirilirken, bu mahallerde aynı işlemin yapıldığı diğer cadde ve sokaklarda da eşzamanlı olarak sıcak asfalt serimi yapılıyor. Asfalt serim çalışmalarını yine yol yapım ve yeni yol açma çalışmaları takip ediyor. Seyitler, GAP, Pınarbaşı, Ziya Gökalp ve Pazaryeri Mahalleleri’nde yol yapım ekiplerince yol yapım ve yol açma çalışmaları sürdürülüyor. Kentin tamamında asfalt yama ekipleri bozulan, eskiyen ve çukur haline gelen yolların bakın ve onarımını sürdürürken, Karo, bazalt, kilitli parke taşı, bordür kaplama yine bunların bakım ve onarım işleri farklı ekipler tarafından gerçekleştiriliyor. Belediye Fen İşleri Müdürü İsa Yıldız, kentin tamamında süren çalışmaların belli bir planlama dahilinde eşzamanlı bir şekilde sürdürüldüğünü, ekiplerin öngörülen zaman içinde faaliyetlerini tamamlayacağını dile getirdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER