Gündem

“Görevden alma olumlu adımdır”

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Ankara’da meydana gelen bombalı saldırı sonrasında Ankara İl Emniyet Müdürü ve ilgili şube müdürlerinin görevden alınmasını geç kalınmış ama olumlu adımlar olarak değerlendirdiklerini söyledi.

“Görevden alma olumlu adımdır”
14-10-2015 18:54

Türkiye’yi yasa boğan Ankara’daki bombalı saldırı ile ilgili konuşan Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Davut Okçu: “Bu menfur saldırının derhal soruşturulmasını, soruşturma süresince topluma şeffaf olarak bilgi aktarımının yapılmasını, bu olayda ihmali olan sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması gerektiğini bildiriyoruz. Bu anlamda Ankara İl Emniyet Müdürü ve ilgili şube müdürlerinin görevden alınmasını geç kalınmış ama olumlu adımlar olarak değerlendiriyoruz. Ayrıca bu tarz durumlar ile tekrar karşılaşılmaması için tüm güvenlik birimlerini, asli işleri olan güvenliğe önem vererek gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz. Bu olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına da sabırlar diliyoruz. Gelin Ankara'da can veren kardeşlerimizin çağrısına, vasiyetine kulak verelim; hepimiz yeni, beyaz bir sayfa açalım. Kinin, düşmanlığın ve anlamsız kavgaların üstüne toprak serpelim. Huzur, kardeşlik, barış ve esenlik fidanlarına can verelim, su verelim. Çağrımız ona-buna-şuna değil; etkisi-yetkisi olan sorumlu konumundaki herkese ve her kesimedir.” dedi. 

“İNSANIN GÖREVİ YIKMAK DEĞİL ONARMAKTIR”

Ülkenin huzuruna ve kardeşliğine kast eden kirli ellerin bu sefer Ankara’da devreye girdiğini belirten Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Davut Okçu: “Daha önce Reyhanlı, Diyarbakır ve Suruç’ta alçakça saldırılar yapılmış onlarca sivil ve masum insanımız hayatını kaybetmişti. Ankara’da ise şer odakları, Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamını yaparak yüze yakın vatandaşımızın hayatını kaybetmesine yüzlercesinin de yararlanmasına sebep olmuşlardır. Bu vahşeti gerçekleştirenleri ve destekçilerini lanetliyoruz. Ülkemizin acısını tüm kalbimizle hissediyor ve derin üzüntü içerisinde olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Ülke olarak çok sıkıntılı bir süreçten geçmekteyiz. Yaşadığımız coğrafyada huzur ve güvenin egemen olduğu neredeyse tek İslam beldesi olan ülkemizde,  halklarının barışık bir şekilde birlikte yaşama iradesi göstermeye başladığı bir dönemde, art arda yaşanan bu olumsuz hadiseler, toplumda derin acılar oluşturmuş, barış ve kardeşlik ikliminin dağılmasına sebep olmuştur. Bize düşen tüm bu olumsuz tabloya rağmen, halkların kardeşliğini ve huzurunu hedef alanlara inat toplumsal birlik ve beraberliğimizi perçinlemektir. Ülke halkları olarak bunu gerçekleştirebilirsek bu vahşeti planlayanlar kaybedecektir. Ankara'da barış gündemiyle toplanan ve hain bombalarla katledilen canlar bizim canımızdır. Acımız büyük barış ve huzura olan acil ihtiyaç bir kez daha tescil edilmiştir. Barış istemek, huzur istemek, hayatı yüceltmek ve yaşanabilir iklimler oluşturmak insani bir görevdir ve insan olanların eseridir. İçinde bulunduğumuz çağ, gücü elinde bulunduran odakların egemenliklerini sürdürmek ve sürekli kılmak için her türlü aracı meşru gördükleri bir çağ. Son yüzyıla sığdırılan iki dünya savaşı ve başta İslam beldelerinde olmak üzere dünya genelinde süregelen kanlı bilanço insanlığın geldiği ilkel ve karanlık noktayı işaret etmesi bakımından önemli.  Akıl ve kalp dengesini gözeterek dünyayı imar etmek gibi bir görevi olan İnsanoğlu, asli vazifesini unutunca şeytanlaşmış bir bakış açısıyla sürekli yıkmaya çalışır. Halbuki insanın görevi yıkmak değil onarmaktır, kaos oluşturmak değil düzeni ve huzuru tesis etmektir ve en nihayetinde öldürmek değil yaşatmaktır. Böyle acı bir tablo karşısında bile siyasilerin birlikte hareket edememesi, terörü lanetleyen ortak bir dil geliştirememeleri ülkenin içinde bulunduğu siyasi açmazı ortaya koyması bakımından manidardır. Siyasiler, karşılıklı olarak birbirlerini suçlamaktan vazgeçmeli, yıkıcı, yaralayıcı bir dil yerine daha kucaklayıcı bir üslup geliştirebilmelidirler. Bu tarz söylem ve ifadeler, toplumu derin kutuplaşmalara götürmekten başka bir amaca hizmet etmeyecektir.  Fransa’da yaşanan bir olayda tüm dünya liderleri bir araya gelerek teröre karşı yürüme iradesi gösterebilmiş ve birlik mesajı verebilmişken ne yazık ki ülkemizi hedef alan bu terör saldırısında aynı duyarlılığı, bu ülkenin evlatları olan siyasi parti liderleri gösterememişlerdir.” ifadelerinde bulundu.  

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER