Gündem

Baba-Oğul iletişim kampı

Batman Evrensel Yaşam Derneği'nin İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen projesi kapsamında “Baba Oğul Kampı” gerçekleştirildi.

Baba-Oğul iletişim kampı
04-05-2015 18:23

26-30 Nisan 2015 tarihleri arasında İzmit Yuvacık'ta yapılan kampta 20 baba ve oğlu katıldı. 4 günlük kamp esnasında baba ile oğlu arasındaki iletişim becerisinin gelişmesine ve beraber vakit geçirmeye yönelik etkinlikler, Doğa yürüyüşü, ATV Safari, Okçuluk, Kamp Ateşi etkinliği yapıldı. Kampın son gecesinde yapılan “Karadeniz Gecesi” etkinliği ile kültürler arası kaynaşma sağlandı. Karadeniz yöresinin ve doğu yöresinin ezgileri hep bir ağızdan söylendi. Katılımcılar kemençe eşliğinde horon oynadı ve Karadeniz yemeklerinin tadına baktı. Kampın son gecesinde düzenlenen Karadeniz Gecesi’nin sürpriz konuğu ise Başiskeşe Belediye Başkan Yardımcısı Köksal Ayabakan oldu. Kampçılarla beraber halay ve horon oynayan Ayabakan, etkinlik sonunda katılımcılara hediyeler vererek, baba ve oğul arasındaki iletişim sıkıntısını tamamen ortadan kaldıracak bu kampın çok etkili olduğunu bu tür projeler ile ülkemizde özlenen barış günlerine erişeceğini belirtti. 

Kampın sonunda katılımcılara İstanbul ve Şanlıurfa gezi sürprizi yapılarak Panaroma 1453 Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı, Minia Türk, Pierloti Tepesi, Feshane, Eyüp Sultan Camii, Boğaz Turu ve Balıklı Göl gezdirildi. Proje hakkında açıklama yapan Dernek Başkanı Zühre Avcı: “Baba-Oğul Kampı ile Batman’dan seçilen 20 baba ve oğlunu “7 Yıldızlı Kent” olarak adlandırılan Başiskele ilçesine bağlı Yuvacık Beldesi’nde Karaaslan Kampping tesislerinde 4 gün boyunca konuk ettik. Kampımızın ana hedefi olan Baba ve Oğul arasındaki iletişim bağını güçlendirmeyi yaptığımız etkinlikler ile sağladık. Bunun dışında kamp esnasında yaptığımız Karadeniz Gecesi ve İstanbul, Şanlıurfa gezileri ile de kültürler arası kaynaşma hedefine ulaşmış olduk. Kampımıza katılarak, bizimle halay çeken ve onlara hediyeler veren Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Köksal Ayabakan’a teşekkür ederiz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER