Gündem

Kronik altyapı sorunları çözülüyor

Batman Belediyesi BASKİ Müdürlüğü’nün kentin değişik bölgelerinde yağmur suyu hattı, kanalizasyon şebekesi ve içme suyu ana hatlarında başlattığı alt yapı yenileme ve iyileştirme çalışmaları devam ediyor.

Kronik altyapı sorunları çözülüyor
18-08-2015 18:55

Batman Su ve Kanalizasyon İşleri (BASKİ) tarafından kentin tamamını etkileyecek olan yeni hat, kanal çapı genişletme ve iyileştirmeyi öngören içme suyu ve kanalizasyon şebekesi yenileme programı alt yapı sistemini önemli ölçüde güçlendirmeyi hedefliyor. Batman Belediyesi BASKİ Müdürlüğü’nün kentin değişik bölgelerinde başlattığı ve yağmur suyu hattı, kanalizasyon şebekesi ve içme suyu ana hatlarında yenileme ve iyileştirmeyi öngören programın önemli aşamalarını hayata geçirmeye devam ediyor. Yeni Mahalle, Çarşı, Meydan, Şirinevler, Cumhuriyet, Memur Sen TOKİ ,Çamlıtepe, Tılmerç,  Gültepe, Kuyubaşı TOKİ, Seyitler, Çamlıca,Hürriyet, Güneykent ve Bahçelievler Mahallesi’nde şu anda sürdürülen çalışmaların, sezon başında hayata geçirmeye başladıkları programın bir parçası olduğunu dile getiren Belediye Eşbaşkan Yardımcısı M. Ali Nasıroğlu, bu sürecin aşamalı olarak riskli bölgelerdeki eski şebekede kullanılan asbestli boruların çelik borularla değiştirilmesi ve kanalizasyon şebekesini rahatlatacak çalışmanın bir devamı olduğunu söyledi. Sezonun başında dört bölgedeki içme suyu hattı ve kanalizasyon şebekesi yenilenmesi çalışmalarını takip eden 5 ayrı projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatan Eşbaşkan Yardımcısı Nasıroğlu, adı geçen mahallelerde şu anda sürdürdükleri yağmur suyu hattı, kanalizasyon şebekesi ve içme suyu ana hatlarındaki yenileme ve iyileştirme hamlesinin de bu programın bir devamı niteliğinde olduğuna dikkat çekti. 

‘KENTİN ALTYAPISINI YENİLİYORUZ’

Batman kent merkezinin 4 farklı noktasında BASKİ Müdürlüğü tarafından kentin değişik bölgelerinde yağmur suyu hattı, kanalizasyon şebekesi ve içme suyu ana hatlarında başlatılan alt yapı yenileme ve iyileştirme çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Eş Başkan Yardımcısı Ali Nasıroğlu, Yeni mahalle, Çarşı, Meydan, Şirinevler ve Cumhuriyet Mahalleleri’nde, asbest ve çürüyen borular yerine HDPE boruları döşendiğini söyledi. Değiştirilen alt yapı hakkında Nasıroğlu: “Bu çalışmayla birlikte buralardaki bütün evsel (abone) bağlantılarını da değiştirerek yenilemiş olacağız. 15 bin 190 metre 110’luk ve bin 790 metre 160’lık olmak üzere toplamda 16 bin 980 metre çelik boru döşeyeceğiz. Bundan faydalanacak evsel bağlantı sayısı 4 bin 271, kullanacağımız evsel bağlantı boru sayısı ise 136 bin metre. Bu çalışmanın amacı; su kayıplarının önüne geçmek, işletme giderlerini düşürmek ve daha güvenli hijyen suyu halka sunmaktır. Önümüzdeki süreçte sırasıyla tüm mevcut diğer mahallelerin asbest hatlarını da aynı şekilde değiştireceğiz. Bu mahalleler bildiğiniz gibi kentin en eski mahalleleri. Buradaki alt yapı çalışmalarımızı sürdürürken biz bütün mahalle sakinleriyle sürekli görüşme halinde oluyoruz. Halkımızın bu konuda gösterdiği duyarlılık çalışmalarımızın daha hızlı ve etkili bir şekilde sürdürülmesine olanak sağlıyor.  Halkımızın bu anlayışı ve desteği ekiplerimiz için de gerçekten büyük bir moral oluyor.” dedi. 

KENT GÜÇLÜ BİR ALT YAPI SİSTEMİNE KAVUŞUYOR

Memur sen TOKİ, Çamlıtepe, Tılmerç ve Gültepe Mahallesi’nin su sorununun köklü çözümü için 7 bin 500 metre 315 çapında HDPE boru döşeneceğini belirten Eşbaşkan Yardımcısı Nasıroğlu, Gültepe, Çamlıtepe, ve Tılmerç su sorununun çözümü için de 4 tane su kuyusu açılacağını söyledi. Gültepe Mahallesine 600 metre 800’lük ve 200 metre 600’lük kanalizasyon boruları döşeneceğini ifade eden Nasıroğlu: “Bu sayede o bölgedeki altyapı sorunu tümüyle hallolmuş olacak. Yine Şevket Başak Köprülü Kavşağı altyapı deplase işleri de bitme aşamasında. Biz bununla da karayollarının yapacağı köprülü kavşak çalışmalarının önünü de açmış olduk. Bunların dışında, Kuyubaşı, Seyitler, Çamlıca, Hürriyet ve Güneykent Mahalleleri’nde 300’lük asbest hatları 500’lük çelik borularla değiştirip suyun hacmini artırmış olduk. Buradaki bu çalışmayla eşzamanlı olarak tüm abone hatlarını da değiştirerek biz hem yaşanan su kayıplarının önüne geçmiş olduk hem de insanlarımıza daha temiz bir su götürme imkanına kavuşmuş olduk. Yine Bahçelievler Mahallesi’nde daha önce başlattığımız 2 bin metrelik yağmur suyu hattı çalışmasını bitirmek üzereyiz. Bu çalışmayla biz daha önce Bahçelievler Mahallesi’nde kanal hatlarının rahatlatılmasını sağlayarak bundan sonra yaşanacak olan kanal taşmalarının önüne geçmiş olduk. Pazaryeri, Hilal, Bağlar, Beşevler, Cudi, Çay, Petrol, Bayındır, Korike ve Gültepe Mahalleleri’nde sezon başında startını verdiğimiz altyapı işlerini de tamamen bitirme aşamasına getirdik. Tüm bu süreçte bize her açıdan destek olan ekiplerimizin çalışmalarında gösterdiği duyarlılık nedeniyle halkımıza teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER