Gündem

“Korkudan geçmiş olsun demediler!”

Batman Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, AKP’li belediye meclis üyelerinin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan korktuğu için ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulunmadıklarını söyledi.

“Korkudan geçmiş olsun demediler!”
06-10-2015 18:42

Batman’ın Sason’un İlçesinde çıkan çatışmanın önüne geçmek için Canlı Kalkan olan Batman Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, iki meclis üyesi, İlçe ve Belde Belediye Eş Başkanları’nın da aralarında bulunduğu 26 seçilmiş için meclis toplantısında meclis üyeleri siyah kurdeleler taktı.

‘HÜKÜMET ÖNÜNE GELENİ TUTUKLUYOR’

AKP Hükümeti’nin Kürt halkına ve seçilmişlerine yönelik baskı, gözaltı ve tutuklama politikasına da değinen Eş Başkan Özdemir: “Kürt halkına karşı topyekun savaş kararı alan AKP Hükümeti, seçilmişler, memurlar, siyasetçiler önüne çıkan kim varsa hukuksuzca tutuklayarak cezaevine atıyor. AKP Hükümeti, HDP’de çalışan herkese düşman politikası uygulayarak bertaraf etmeye çalışıyor. Yaklaşık 15 gün önce Sason’da yaşanan çatışmanın önüne geçmek için ‘Canlı Kalkan’ olmaya gittik. Orada asker mi? Gerilla mı? Kimin orada ölü ve yaralı olduğunu da bilmiyorduk. Biz insanların ölmemesi için canımızı hiçe sayarak olay yerine gittik. İki taraftan da ölü ve yaralılar olabilirdi. Biz kendimizi siper etmeye çalıştık. Ancak orada askerlerce gözaltına alındık, bizi mahkemeye sevk ettiler. Biri Eş Başkanımız, iki Belediye Meclis Üyemiz olmak üzere toplam 23 seçilmiş arkadaşımız tutuklanarak cezaevine konuldu. Kanın dökümlememesi için canını siper edenler cezaevine atıldıktan sonra bu sabah da aileleri cezalandırılmak için bu arkadaşlarımız Sincan ile Kırıkkale’ye sürgün edildiler. Biz AKP Hükümeti’nin tutumunu görüyoruz. Eş Başkanımız ve iki Belediye Meclis Üyesi’nin tutuklanmasını kınamak amacıyla meclis toplantısına siyah kurdele takarak katıldık.” dedi. 

AKP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE TEPKİ!

Batman Belediyesi’nin Ekim ayı Meclis Olağan ilk toplantısı tutuklanan Belediye Eş Başkanı ve iki Belediye Meclis Üyesi için siyah kurdeleler takılarak gerçekleştirildi. Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Batman Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, Belediye Eş Başkanı ve iki Meclis Üyesi’nin tutuklanması için geçmiş olsun ziyaretine gelemeyen AKP’li meclis üyelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan korktuğunu söyledi. Özdemir: “Gönül isterdi ki AKP’den Belediye Meclis Üyesi seçilenler en azından bir ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulunsalardı. Maalesef bunu da yapmadılar, onları da şu şekilde anlayabiliyorum. Çünkü şuan herkes Recep Tayip Erdoğan’dan korkuyor, ama insani yönlerimizi de korkuya rağmen kaybetmemiz gerekiyor. Recep Tayyip Erdoğan gelip geçicidir, burada Vali’de gelip geçicidir, ama sizler de (AKP’li meclis üyeleri), bizlerde bu şehrin insanları olarak burada kalıcıyız. Yarın öbür gün yine biz birbirimizin yüzüne bakacağız. Bu bölgede bizim ve sizin çocuklarınız ölüyor, onların çocukları maalesef burada değildir, onların çocukları gemicikleri ile oynuyorlar. Burada AKP’li Meclis Üyeleri’nin duruma sessiz kalmalarından dolayı ve bir geçmiş olsun nezaketinde bulunmadıkları için meclis toplantımızın başında onlara eleştirimizi sunuyoruz.” diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER