Gündem

Dünyada benzeri yok!

Batman’da bir vatandaş kendi icat ettiği güvenlik sistemi ile işyeri soymaya kalkan hırsızları anında etkisiz hale getiriyor.

Dünyada benzeri yok!
27-07-2015 19:01

Kuyumcu, PTT, Banka ve döviz alım satımı yapan yerlere yönelik geliştirilen güvenlik sistemi basın mensuplarına tanıtıldı. 9 ay boyunca üzerinde çalıştığı sistemle, iş yerlerini soymak isteyen kişiler içeri girdiği anda iş yeri sahibi ile hırsız arasında bir saniye içinde kepenklerin aşağı indiğini belirten güvenlik sistemi mucidi ilkokul mezunu Abdurrahim Suçin: "Hırsızlık için bir işyerine giren hırsız bir anda 2 kepenk arasında sıkışıyor ve biber gazı ile etkisiz hale getiriyor. İş yeri sahibi de bu süre içerisinde polislere haber verebiliyor." dedi. Sistemin patentini aldığını belirten Batmanlı mucit Abdurrahim Suçin, iş adamlarından seri üretim için destek isteyerek: "Destek alırsam bu icadım bütün dünyada tanınan ve kullanılan bir sitem olacak." dedi.

“BU SİSTEM HIRSIZLARA FIRSAT VERMEYECEK”

Geliştirdiği sistemin hırsızlara fırsat vermeyeceğini dile getiren Suçin, sistem hakkındaki bilgiyi uygulamalı olarak basın mensuplarına anlattı.Tek tek sipariş almayacağını belirten Suçin: “Bu sistemi gittiğim yerlerde anlatıyorum. İnsanlar hayretle bana nasıl yaptığımı soruyorlar. Kendi iş yerlerine kurmamı isteyenlerin sayısı çok fazla. Ama benim amacım iş adamlarımızdan destek alıp bu icadı tanıtmak istiyorum. Bu icatla hırsızları zor günler bekliyor. Hırsız iki kepenk arasında sıkışıp kalıyor. Kimseden bir destek almadım tamamı benim çalışmam. Patentini aldım şimdi piyasada tanıtmak istiyorum.” diye konuştu. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER