Gündem

75’lik hastaya kalp pili takıldı

Bölge Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı operasyonlar hayat kurtarmaya devam ediyor.

75’lik hastaya kalp pili takıldı
12-08-2015 18:49

Bölge Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı operasyonlar hayat kurtarmaya devam ediyor. Başarılı bir operasyonla kalbinin üzerine takılan pil sayesinde yeniden hayata dönen Fehime Nam: “İnsanın çok zor bir ameliyattan sonra gözlerini tekrar açması, nefes alması ne güzel bir şey. Sanki yeniden doğdum.” dedi. 
Bir anda göğsünde şiddetli bir ağrı hissettiğini belirten Fehime Nam: “Ne olduğunu anlayamadım. Hastaneye getirdiler, doktor muayene etti beni. Meğer kalbim hastaymış, sonra ameliyata aldılar. Başarılı bir ameliyat geçirdim. Uzun bir zaman ameliyatta kalmışım. Şimdi hayattayım. Doktorum bu zor ameliyatı başarıyla yaptı. Doktor ve çalışanların ilgisi insana güç veriyor.” şeklinde konuştu. 

“HASTALARIN UZAĞA GİTMESİNE GEREK KALMIYOR”

Bölge Devlet Hastanesi’nde kalbine pil takılan 75 yaşındaki hasta tekrar yaşama dönmenin sevincini yaşıyor. Başarılı operasyonu gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahı Sinan Göçer; “75 yaşında Fehime Nam şiddetli göğüs ağrısı ile hastanemiz kardiyoloji kliniğine başvurdu. Yapılan koroner anjiyo grafisinde kalp damarlarında tıkanıklık ve kalp hızının oldukça yavaşlamış olduğu tespit edildi. Ameliyat kararı alınan hastaya Paypass yapıldı ve aynı ameliyatta bir de kalp pili takıldı. Kalp pilinin takılması işleminin yapılması hastanemizin ameliyat çeşitliliği açısından da oldukça önemli. Hastanın genel sağlık durumu hızlı bir şekilde iyileşme göstermiş olup serviste takibi devam etmektedir. Büyük kalp cerrahisi merkezlerinde yapılan ameliyatlarının tamamına yakınını kalp damar cerrahisi kliniğimizde yapabilmekteyiz. Böylece hastaların uzak merkezlere gitmesine de gerek kalmıyor” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER